‘De laatste dagen’

MINKE WINK

We zijn ondertussen door gehopt naar het laatste land van onze trip, Egypte. Vandaag zijn we aangekomen in Dahab aan de Rode Zee.

Petra

Na de ‘easy border crossing’ van Israël naar Jordanië waren we aangekomen in Petra. Diezelfde avond hadden we via het hotel een taxitour geboekt naar het zogeheten ‘Little Petra’, een mooi gebied met oude gebouwen uitgekarft uit de rotsen. Alvast een voorproefje voor de volgende dag die we in Petra, het hoogtepunt van Jordanië, door zouden brengen. Na een uurtje rondlopen bracht de taxi ons naar een ‘viewpoint’ vanwaar we de zonsondergang konden zien. Daarna gingen we weer terug naar het hotel voor een beetje nachtrust.

De volgende ochtend stonden we heel erg vroeg op om de rotsen, woestijn en ruïnes van Petra te bekijken. In Petra hebben we zo’n 6 uren rondgelopen om alles te bekijken. Ook hebben we aan het eind van de route een hele weg omhoog geklommen om het klooster bovenop de heuvel te bekijken. Alle kloosters, kerkjes en tombes in Petra zijn uitgehakt uit de rotsen. Echt heel bizar en indrukwekkend om te zien! Onvoorstelbaar dat de mensen hier zoiets konden maken. We hebben ook nog geprobeerd om een tochtje op een ezel te maken maar dit beviel niet echt. Ik voelde me zo lui en vond het zielig voor die arme ezel. We zijn dus maar te voet verder gegaan. Rond 2 uur ‘s middags zijn we smeltend, zo heet was het, weer teruggegaan naar het hotel om een beetje uit te rusten. De rest van de dag hebben we niet zoveel meer gedaan.

Wadi Rum

De volgende ochtend werden we om 8 uur ‘s ochtends opgewacht door onze taxichauffeur die ons naar het woestijngebied Wadi Rum zou brengen. Hier hebben we samen met een Frans gezinnetje een tour gedaan met jeep door de woestijn. Echt een ontzettend mooi gebied! Onze gids liet ons alle mooie plekjes in Wadi Rum zien. Aan het eind van de middag werden we naar het zogeheten ‘Camp Sunset’ gebracht waar we die nacht zouden overnachten. Hier hebben we even gerelaxt en heel veel thee gedronken. Vervolgens bracht een andere gids ons naar een plek in de woestijn waar we een geweldige zonsondergang mee mochten maken. Eenmaal terug in het kamp stond er voor ons een heerlijk klaar, klaargemaakt door de andere gids. Samen met het Franse gezinnetje en de gidsen hebben we heerlijk gegeten en ‘s avonds speelde een van onze gidsen op zijn gitaartje en hebben we met zn allen gezongen, gedanst en spelletjes gespeeld. Super relaxt! Natuurlijk hebben we ook nog even genoten van de sterrenhemel in de woestijn. Wat een geweldige ervaring! Die nacht hebben we in één van de tenten geslapen in het kamp. Erg primitief, maar heel erg leuk om een keertje te ervaren. Slapen in een tentje midden in de woestijn.

We werden de volgende ochtend vroeg gewekt voor het ontbijt. Na het ontbijt werden we met de jeep weer teruggebracht naar de bewoonde wereld waar onze taxichauffeur alweer op ons stond te wachten om ons naar Aqaba te brengen, waar we de ferrie naar Nuweiba in Egypte zouden pakken. We hadden de ‘fast ferry’ geboekt die er een uur over zou doen maar naast het ritje met de ferrie moesten we voordat we vertrokken en nadat we aankwamen lang wachten voor controles visa’s.

Het voordeel is hier wel dat je als vrouw zijnde in alle rijen mag voordringen. Het is hier doodnormaal dat vrouwen voorgaan. Ook al staat er een rij van 10 km lang. En de rijen bestaan hier eigenlijk alleen maar uit mannen dus wij werden overal mooi naar voren geduwd.

Dahab

Aan het eind van de dag kwamen we eindelijk aan in Nuweiba in Egypte. We hadden gauw een visa geregeld en zijn met de taxi doorgegaan naar Dahab een stukje verder aan de Rode Zee waar we een heerlijk hotel gevonden hebben naast de zee.

Caïro

Vanuit Dahab reisden we door naar Caïro om de piramides van Giza en het Egyptisch museum, met mummies, te bekijken. We bleven 2 dagen in Caïro en vanuit Caïro vliegen we via Istanbul weer terug naar huis.