‘De jungle in’

MINKE WINK

‘s Ochtends werd ik opgehaald door de gids voor de 3-daagse jungle trek. Samen met 2 Engelse meiden, 2 Franse jongens en 3 Nederlandse stellen vertrokken we naar de jungle. Na een uurtje stopten we bij een lokale markt om eten en drinken te halen voor de tocht. Daarna gingen we door naar de olifanten om een ritje te maken voordat we zouden gaan trekken.

3-daagse jungle trek

Na de olifantenrit zijn we verder gegaan naar het begin van de trek. We zijn naar een waterval gelopen waar we konden genieten van de lunch. Hierna gingen we een 2 uur durende wandeltocht maken die best zwaar was af en toe, omdat we steeds omhoog moesten klimmen bij een graadje of 35. Maar wel heerlijk, lekker wandelen in de natuur en genieten van de mooie omgeving. Aan het eind van de middag kwamen we aan bij het kamp waar we die nacht zouden slapen. Het stelde niet veel voor, we sliepen met de hele groep in een huisje waar allemaal matrasjes klaarlagen. Heerlijk primitief! Nadat we de spullen gedropt hadden heb ik de gidsen geholpen met koken en hadden we na de heerlijke maaltijd tijd om lekker bij het kampvuur tot rust te komen.

De volgende ochtend stonden we allemaal weer vroeg op voor het ontbijt. Na het ontbijt hadden we weer een lange trek maar deze was minder zwaar dan die van de dag ervoor. Wederom geweldige uitzichten onderweg. Uiteindelijk kwamen we bij een klein kamp terecht waar we lunch kregen. Na de lunch liepen we nog een uur tot we bij een ander kamp uitkwamen naast een waterval. Dit was ons kamp voor de tweede nacht. De matrasjes waren deze keer nog dunner maar iedereen had wel zijn eigen hutje om in te slapen. Omdat we natuurlijk geen douches hadden in de jungle besloot ik maar een koude douche te nemen onder de waterval. ‘s Avonds genoten we weer van een heerlijk avondmaal, bereid door onze gids.

De volgende ochtend zaten we alweer vroeg aan het ontbijt. Na het ontbijt hadden we nog een trek van ongeveer anderhalf uur waarna we met de auto naar een rivier gebracht werden waar we gingen bamboe raften. Heel erg leuk! Na het bamboe raften werden we teruggebracht naar Chiang Mai en na een heerlijke warme douche in mijn eigen kamer ben ik lekker gaan slapen.

De rest van de week ben ik hard aan het werk geweest voor mijn onderzoek op kantoor. Ik ben al aardig opgeschoten met het onderzoek en heb ook al een aantal andere leuke taken waar ik mee bezig kan gaan. Zo mag ik een groot tourboek maken voor op kantoor waar alle Thailand Treks tours in komen te staan.

Vrijdagavond ben ik samen met Noreen, een Nederlands meisje die hier ook voor een aantal maanden zit, de stad ingegaan. We kwamen in een Nederlandse tent terecht zonder dat we het doorhadden. Toen we de snackkaart zagen met bitterballen, frikandel en kroket ging er toch een belletje rinkelen. Dus mochten we eens zin hebben in een frikandel of kroket dan weten we waar we terecht kunnen.

Chinese Nieuwjaar

In het weekend heb ik eigenlijk weinig gedaan. Lekker uitslapen en veel bij het zwembad gelegen. Op zondag begon het Chinese nieuwjaar waar ik uiteraard even ben wezen kijken. Er was een optocht met draak, allemaal mensen in het rood gekleed en veel muziek en vuurwerk. Echt leuk om te zien.