‘De Gouden Driehoek’

MINKE WINK

Ik geniet nog steeds ontzettend hier en ik heb het nog steeds heel erg leuk op stage. Ik ben druk bezig met het maken van een tourboek, een folder voor de fietstour die Thailand Treks aanbiedt samen met mijn collega en mijn onderzoeksverslag is bijna afgerond.

Respect voor de koning

Ik ben laatst met mijn collega naar de bios geweest. Op zich niet heel interessant maar voordat de film begon werd het volkslied gespeeld en werden er allemaal beelden getoond van de koning van Thailand. Iedereen stond op en stond stil naar het scherm te staren tot het weer toegestaan was om te zitten. Erg bizar om mee te maken.

Hetzelfde gebeurde het weekend erna toen ik na het werk met mijn collega even op de zaterdagmarkt ging kijken. We liepen over de markt en op een gegeven moment kwam er Thais gezang uit de straatspeakers. Mijn collega tikte me aan en gebaarde dat ik moest stoppen. Ik had helemaal niet door wat er aan de hand was tot ik om me heen keek en zag dat echt letterlijk iedereen stil stond. Later vertelde mijn collega dat dit elke dag om 8 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds gebeurd en dat je onmiddellijk moet stoppen met wat je aan het doen bent,als het kan natuurlijk, uit respect voor de koning.

Die zondag erna heb ik een beetje door de stad geslenterd en ‘s avonds met Noreen afgesproken om in de stad wat te eten en op de zondagmarkt te kijken.

Chiang Rai

De week daarop heb ik tot en met donderdag gewerkt en die middag ben ik met Noreen met de bus naar Chiang Rai gereisd. Hier hebben er een heel erg leuk guesthouse gevonden waar we die sliepen.

De volgende dag hebben we een bezoekje gebracht aan de zogenaamde ‘White Temple’. Echt prachtig om te zien! Deze tempel was weer even anders dan de tempels die ik tot nu toe gezien heb door zijn spierwitte kleur en aparte beelden en muurschilderingen.

Die avond is een ander Nederlands meisje, Sara, die we eerder ontmoet hadden aangekomen in Chiang Rai. Met z’n drieën hebben we ‘s avonds de plaatselijke nachtmarkt bezocht en hebben we genoten van een Thaise show onder het genot van een drankje.

De Gouden Driehoek

De volgende dag hebben we ‘s ochtends na het ontbijt met zn drieën de bus gepakt naar het plaatsje Chiang Saen, om vanaf daar langs de Mekong naar de Gouden Driehoek te fietsen, het punt waar Laos, Myanmar en Thailand samenkomen. Het was echt een prachtige fietstocht langs de Mekong rivier en een stukje door het platteland.

Aan het eind van de middag hebben we de bus weer teruggepakt naar Chiang Rai waar we ‘s avonds uiteraard weer op de nachtmarkt te vinden waren.

De volgende dag zijn we weer teruggegaan naar Chiang Mai.