‘De eerste dagen in Spanje’

MINKE WINK

2 dagen geleden vertrokken we vanuit het koude, miezerige Nederland naar het zonovergoten Spanje. First stop: Sevilla! Vanuit Eindhoven vlogen we rechtstreeks met RyanAir naar Sevilla met 4(!!) koffers.

Sevilla 

Eenmaal aangekomen in Sevilla persten we onszelf met alle koffers in de bus. Lekker budget. Natuurlijk misten we de halte waar we uit moesten stappen en pakten we alsnog een taxi naar het hostel. Een paar uur later nadat Vera was gearriveerd waren we completos. We zijn nog even naar een wijnbar gegaan en hebben daarna tot 5 uur ‘s nachts in de kamer gechillt en bijgepraat totdat we knockout gingen.

We werden ergens in de middag wakker en besloten de stad te gaan bekijken. We liepen naar het imposante ‘El Parasol’, een architecturistisch hoogstandje, dat wel wat weg had van een vliegende wafel.

Aan het eind van de middag hebben we nog een bezoekje gebracht aan de ‘Plaza Espana’, één van de mooiste pleinen in Spanje. Echt prachtig om te zien!

‘s Avonds hebben we heerlijk tapas gegeten en wijn gedronken in de nieuwere wijk van Sevilla, Triana.

De volgende dag hebben we nog even de toerist uitgehangen in het erg indrukwekkende Koninklijk Paleis van Sevilla, het Alcázar. Hier hebben we een tijdje rondgelopen in de prachtige tuinen en zalen van dit Moorse kasteel, voordat we weer het terras opdoken. De zon maakte ondertussen overuren en we, Sandra en ik vooral, konden niet beseffen dat net de maand februari was begonnen. Puur genieten!

Aan het eind van de middag moesten we helaas afscheid nemen van Vera en reisden we verder met de trein naar El Puerto de Santa María.

El Puerto de Santa María

Vandaag zijn we begonnen aan onze Spaanse cursus op de Sparks talenschool in El Puerto de Santa María. Vanochtend kregen we een introductie in het Spaans en werden we in de beginnersklas gezet. Wow! Alles in het Spaans, non-stop. Echt heel erg wennen, maar natuurlijk wel de beste manier om de taal te leren. Gelukkig hebben we allebei thuis al wel een beetje Spaans geleerd voordat we hier aankwamen waardoor we toch wel mee konden komen met onze klasgenoten die hier al een paar weken zijn. Iedereen is echt ontzettend aardig en we voelen ons hier na 1 dag al heel erg welkom!

We wonen boven de klaslokalen in de ‘residence’ en hebben een eigen kamer, met badkamer en gemeenschappelijke ruimte met keuken, koelkasten, en alles wat je maar kunt wensen.

Vanmiddag zijn we even het centrum in geweest voor een jerez, het lokale drankje hier, en een hapje. Alles uiteraard in het Spaans besteld. Trots!