De diversiteit van Maleisië

MINKE WINK

Maleisië is een smeltkroes van verschillende culturen en een mix van tradities, natuur en moderne steden.

Naast de metropool Kuala Lumpur vind je in de binnenlanden van Maleisië de uitgestrekte groene theeplantages van de Cameron Highlands, en in het noorden de paradijselijke stranden van Langkawi.

Ook culinair gezien is Maleisië een topbestemming met zijn gevarieerde en verrassende keuken.

Melaka

Melaka is een klein provinciestadje met veel culturele en historische gebouwen. Deze stad was heel lang geleden het belangrijkste centrum voor de Aziatische kruidenhandel en kent een boeiende geschiedenis. De Portugese, Nederlandse en Engelse koloniale tijdperken hebben hun sporen nagelaten in het oude centrum. Zo is in het oude centrum onder andere één van de oudste Nederlandse gebouwen in Zuidoost-Azië te zien. Het Stadhuys.

Kuala Lumpur

Deze multiculturele metropool is een drukke stad maar een stuk minder chaotisch dan andere Aziatische steden als Bangkok en Phnom Penh. Het is een moderne stad met veel hoogbouw, winkelcentra en verkeer, maar weinig brommers en geen tuk tuks. Doordat de stad zo multicultureel is kun je overal heerlijke, gevarieerde gerechten eten.

Cameron Highlands

De Cameron Highlands vormen het mooiste en meest uitgestrekte heuvelgebied in Maleisië en er heerst een fris en koel klimaat. Bloemen, vruchten en groenten groeien hier in overvloed en je komt hier dan ook overal theeplantages en aardbeiboerderijen tegen.

Georgetown Penang

Het eiland Penang is een groot eiland dat voor de westkust van Maleisië ligt en door een kilometers lange brug verbonden is met het vaste land. In de stad Georgetown zijn veel koloniale huizen, hoogbouw, grote hotels, tempels en kerken te vinden, maar helaas geen stranden.

Langkawi

Langkawi bestaat uit bijna honderd eilandjes, waarvan Pulau Langkawi de grootste is. Het eiland is belastingvrij en er is geen openbaar vervoer. Echte dorpjes zijn er niet en de meeste restaurants en winkels bevinden zich naast de weg.

In het noorden van het eiland is een kabelbaan waarmee die je naar een prachtig uitzichtpunt brengt. Zeker een aanrader!