Dahab en Caïro

MINKE WINK

Het schitterende Egypte is een heerlijke, zonnige bestemming waar de geschiedenis tot leven komt met zijn griezelige mummies, wereldberoemde piramides en indrukwekkende sfinxen.

Daarnaast is Egypte gezegend met prachtige stranden, een heerlijk klimaat en de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee. De riffen en vissen in deze zee zijn echt adembenemend mooi. Dit land is een waar paradijs als je van duiken en snorkelen houdt.

Dahab

Dahab is een hele leuke badplaats met een relaxte sfeer aan de Golf van Aqaba, en gelukkig een stuk minder toeristisch dan andere grote all-inclusive badplaatsen als Hurghada en Sharm El Sheikh. Vanuit Dahab kun je veel activiteiten doen als duiken, snorkelen en quad rijden.

Caïro

De drukke en hectische maar levendige hoofdstad van Egypte is absoluut de moeite waard om te bezoeken. In de voorstad Gizeh staan de wereldberoemde piramides, waaronder de piramides van Cheops, Chefren en Mycerinus. Ook vind je hier de imposante sfinx van Gizeh. Echt indrukwekkend om te zien, vooral wanneer je op een kameel door het gebied rijd en op die manier heel dicht bij de piramides komt.

In de stad zelf zijn een wandeling door het oude centrum en een boottochtje over de belangrijkste rivier van Egypte, de Nijl, absolute must-do’s.

Ook het imposante Egyptisch museum is, samen met de piramides, echt een hoogtepunt. Het Oude Egypte was een beschaving met bekende farao’s als Hatshepsut en Toetanchamon. De farao’s hebben van Egypte één van de oudste en grootste wereldbeschavingen gemaakt en dit is heel goed te zien wanneer je rondloopt door dit museum waar vondsten vanuit archeologische gebieden in heel Egypte een plekje hebben gevonden. Het museum is enorm groot en er is zoveel te zien, maar vooral de mummies die hier liggen en het graf van Toetanchamon zijn buitengewoon bizar, maar geweldig om te zien.