‘Dagtrip naar het zuiden’

MINKE WINK

Een paar weken geleden zijn we op zaterdag met een bustrip naar de South Coast geweest.

South Coast

Na 2 uur richting zuiden gereden te hebben met de bus kwamen we aan bij een National Park waar we een wandeling gingen maken met uitleg van een echte aboriginal. Na een uur geluisterd te hebben naar een onverstaanbare aboriginal die van alles vertelde over plantjes reden we verder door naar de 7 mile beach. Hier konden we even met de voetjes door het water lopen.

Vervolgens reden we verder naar Kiama waar we het Kiama Blowhole konden bekijken. Erg indrukwekkend om te zien hoe het water omhoog gespoten wordt door de rotsen. Verder weer genoten van prachtige uitzichten van rotsen, stranden en een vuurtoren. Na een halfuurtje rondgelopen  reden we weer verder voor een laatste stop bij een Boedhistische Tempel.

Op zondag hebben we eindelijk weer eens een beetje uit kunnen slapen en hebben we de rest van de dag liggen luieren op het strand.

Manly en Taronga Zoo

Twee weken geleden zijn we op zondag met de ferry naar Manly geweest. Omdat het weer een beetje tegenviel konden we helaas niet zwemmen. We hebben even geshopt op de boulevard om vervolgens even lekker uit te waaien op het strand. ’s Avonds hebben we lekker gebarbecued in de tuin van Stagehuis.

In het weekend daarna  heb ik de zaterdag besteedt aan souveniertjes shoppen. Daarna ben ik nog even in de wijk Paddington geweest waar elke zaterdag een heel schattig marktje wordt gehouden. En ’s avonds uiteraard stappen op Darling Harbour! Was heel gezellig!

De volgende dag ben ik samen met een vriendinnetje uit het huis naar Taronga Zoo geweest. Eén van de highlights van Sydney die ik natuurlijk niet kon missen. Erg veel dieren en mooie uitzichten van de stad, het Opera House en de Harbour Bridge gezien.