‘Cupcakes in Cádiz’

MINKE WINK

We zijn ondertussen verhuisd naar Cádiz. Ons taalavontuur in El Puerto de Santa María zit er alweer op! We hebben er een geweldige tijd gehad en veel Spaans geleerd.

El Puerto de Santa María

Onze laatste week op de Sparks talenschool vloog voorbij. Aan het begin van de week was het best wel slecht weer dus we zijn voornamelijk binnen gebleven en hebben Spaans gestudeerd en heel veel films gekeken. Er waren aan het begin van de week 3 Nederlandse studenten bijgekomen waardoor onze klas best wel vol begon te worden. Aan de ene kant wel jammer maar ook heel gezellig om weer nieuwe mensen te ontmoeten. Op onze één na laatste avond zijn we samen met 2 andere meiden van de ‘residence’ heerlijk uit eten geweest.

Op vrijdag hadden we onze laatste les alweer. Na de les kregen we een certificaat voor de cursus en omdat het prachtig weer was besloten we eindelijk, na dagen binnen zitten, het strand eens te bezoeken. Samen met 2 andere Nederlandse meiden liepen we naar het strand waar we heerlijk tapas hebben gegeten onder het genot van een tinto de verano. Echt genieten!

Cádiz

Deze relaxte en rustige stad, verandert in de weken van Carnaval in een drukke, bruisende stad met straten vol verklede mensen. De stad stroomt vol met Spanjaarden uit het hele land en buitenlandse toeristen, waaronder wij dus.

Op vrijdagavond werden we samen met al onze koffers opgehaald door Sandra’s huisbaas die ons naar het appartement in Cádiz bracht. Hier hebben we kennis gemaakt met Sandra haar huisgenoten en onze spullen uitgepakt. Om 4 uur ‘s nachts kwamen Vera en twee vrienden uit Valencia aan in Cádiz.

In onze roze cupcake outfits liepen we de volgende dag de stad in. Overal liepen mensen in kostuum en op elke hoek van de straat stonden kleine groepjes verklede mensen te zingen, wat echt heel typisch is aan het carnaval in Cádiz. Echt geweldig om te zien!

Na een ontbijtje liepen we een aantal rondjes door de stad om alles te bewonderen. Lieveheersbeestjes, kreeften, stierenvechters, bananen, schapen, echt van alles kwam voorbij!

‘s Avonds zijn we samen met Sandra’s huisgenoten en een groep Erasmus studenten weer de stad ingegaan. Vooral op de plaza’s was het superdruk en bijna iedereen was verkleed. Op het San Antonio plein stond een groot podium met dj. Overal stonden mensen te feesten, te zingen en te zuipen en de straten lagen bezaaid met lege drankflessen en confetti. Echt een happening, dat carnaval in Cádiz!