Cuba’s toeristische driehoek

MINKE WINK

Het kleurrijke en swingende Cuba is het land van de salsa, rum, sigaren en oldtimers. Cuba heeft een rijke en roerige geschiedenis, maar dit communistische land, gelegen in het Caribische gebied, wordt steeds populairder als reisbestemming.

In Cuba reis je terug in de tijd en kun je cultuur snuiven in de koloniale steden, de vele tabaksvelden bezoeken en bijkomen op de hagelwitte stranden. Wat een geweldig land!

De toeristische driehoek van Cuba bestaat uit de plaatsen Havana, Viñales en Trinidad. Of je nu voor een week of langer door Cuba reist, deze plekken zijn eigenlijk sowieso onmisbaar.

Havana

Het hoogtepunt van elke reis naar Cuba is de prachtige hoofdstad Havana. Vooral in het oude centrum van deze stad kijk je je ogen uit.

In elke straat hoor je muziek uit barretjes en restaurants en de sfeervolle pleintjes en kleurrijke huizen maken van een rondje door de stad lopen een geweldige ervaring. Sluit de dag af met een wandeling over de bekende Malecón boulevard met uitzicht over de stad en een schitterende zonsondergang. Een aanrader!

Trinidad

Ongeveer in het midden van het Caribische eiland Cuba ligt de prachtige koloniale stad Trinidad. Trinidad is een geweldig stadje dat met zijn gekleurde huisjes en pittoreske kinderkopstraatjes op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. En terecht!

Viñales

De vallei van Viñales, omringd door bergen, is een van de mooiste natuurgebieden in Cuba. In de vele tabaksvelden bevinden zich hier en daar bizarre kalksteenformaties die het hele gebied een surrealistische sfeer geven.

In de prachtige natuur van Viñales kun je tijdens zonsondergang en zonsopgang een wandeling maken met een gids. Je loopt een prachtige route langs akkers, boerderijen en door het bos naar de Valle de Silencio, oftewel, de vallei van de stilte. Hier krijg je uitleg van een tabaksboer over het maken en rollen van de sigaar en geniet je van de stilte en de ondergaande zon. De omgeving is echt adembenemend mooi.

Voor de zonsopgang tour sta je voor dag en dauw op om samen met de gids door het donker naar een prachtig huisje op een heuvel te wandelen. Het begint al langzaam licht te worden terwijl je hier aankomt. Het uitzicht over een prachtige vallei tijdens zonsopkomst is werkelijk schitterend.