‘Chillen en bowlen’

MINKE WINK

Ik ben alweer ruim 2 weken in Istanbul. Het is nog steeds super hier! Deze week hebben we een aantal vakken gevolgd volgens ons ‘learning agreement’. We wilden graag vakken volgen op het gebied van video en fotografie maar de vakken die met video te maken hadden waren helaas te moeilijk voor ons. Omdat het vervolgvakken zijn van het eerste semester en wij de ‘basics’ uit het vorige semester niet hebben geleerd is het haast onmogelijk om de videovakken te volgen. Jammer maar helaas. We hebben deze week dus besteed aan het omgooien van ons hele ‘learning agreement’.

De vakken die ik nu ga volgen (nog steeds niet 100% definitief) zijn Basic Turkish 1, Basic German II, The history of visual communication (over de geschiedenis van grafisch designsign), Photography and Expression en From modern to contemporary art (kunstgeschiedenis) Als ik deze vakken ga volgen ben ik elke maandag én vrijdag vrij!

Naast al het ‘keiharde’ studeren hebben we natuurlijk ook nog wel een beetje vrije tijd om leuke dingen te doen.

Grand Bazaar

Zo zijn we afgelopen maandag samen met een Turkse en andere buitenlandse student naar de Grand Bazaar geweest. Eerst zijn we met de shuttle naar Kadikoy gegaan om vervolgens met de ferry naar de andere kant te varen. Echt heel leuk om een stukje Istanbul te kunnen bekijken vanaf het water. Eenmaal aangekomen op de Grand Bazaar keken we onze ogen uit. Overal kleine kraampjes met typisch Turkse souveniertjes en producten. Samen met Linda heb ik een waterpijp gekocht maar deze bleek achteraf niet echt te werken. Stelletje oplichters.

Dinsdag was één van de buitenlandse studenten jarig en werd er een klein feestje gehouden in één van de slaapgebouwen op de campus.

Woensdag was een drukke dag qua vakken dus ´s avonds hebben we lekker in bed filmpie gekeken. Ook wel eens chill.

Op donderdag zijn we ´s avonds weer naar de stad gegaan om samen met een grote groep buitenlandse studenten te chillen in een cafeetje. Gezellig waterpijp roken, spelletjes spelen en thee drinken.

Bowlen

Op vrijdagavond was er een ‘Turkish Dinner’ en ‘Bowling Tournament’ gepland voor de buitenlandse studenten. Met een grote groep gingen we kebab eten in een Turks restaurant. Na het eten gingen we met zn allen bowlen. We werden ingedeeld in teams en mijn team (oké, Linda zat ook in mijn team) heeft uiteraard gewonnen! Het totaal aantal punten van mij en Linda: Linda 216 – Minke 215 (grrrrrrrrr). Na het bowlen zijn we nog met een groepje naar een pub geweest om wat te drinken en daarna om 1.00 de shuttle back to campus te pakken.

Vandaag doen we even rustig aan. We gaan straks even sporten en vanavond gaan we naar de stad om te gaan stappen. Een Turkse student gaat ons meenemen naar een R&B club dus dat wordt veel dansen vanavond! Voor morgen staat een shopdagje gepland. Ik hoop dat ik wat leuke kleren kan vinden want met zo’n enorme kast ziet mijn hoopje kleren die ik heb meegenomen er nog zieliger uit dan toen het in mijn koffer lag.