‘Bye bye Chiang Mai’

MINKE WINK

Het zit er alweer op! Na 20 weken stage lopen bij Thailand Treks is vandaag officieel mijn laatste dag. De stage is me heel erg goed bevallen maar ik ben toch wel blij dat het er dan nu op zit. De reisvlinders worden steeds onrustiger dus het is tijd om verder te gaan.

Tempels

Na ons tripje naar de grens besloten we de komende dagen in Chiang Mai te blijven. Zo zijn we naar de Chiang Mai Zoo geweest, de Doi Suthep tempel op de berg met uitzicht over de stad en nog een tempel ergens in de stad waar de monniken hun offers kregen. Ook hebben we een tempeltour door Chiang Mai gemaakt en een kijkje genomen in en om de meest interessante en belangrijke tempels van deze stad.

Phayao

Het weekend daarop besloten we een laatste tripje te plannen. We zijn naar het plaatsje Phayao afgereist. Een ontzettend knus en relaxt plaatsje ergens in het Noorden van Thailand waar het hoogtepunt het grote meer met vissersbootjes en zonsondergang is. We hebben hier heerlijk gegeten, een tempeltje bezocht met gigantische gouden boeddha en uiteraard genoten van de zonsondergang.

Nan

De volgende dag zijn we verder gereisd naar het plaatsje Nan. Dit stadje was opzich niet heel erg interessant maar we wilden hier graag gaan raften in de buurt. Helaas bleek dit veel te duur te zijn omdat we de enige toeristen waren en besloten we dus de volgende dag maar weer verder te gaan. We wilden nog een stop maken in het plaatsje Phrae op onze route terug naar Chiang Mai maar omdat ook hier niet erg veel te doen was zijn we na een klein rondje stad en een heerlijke noodlesoep weer in de bus gestapt.

Laatste stagedag

Het laatste weekend van mijn verblijf in Chiang Mai heb ik naast een afscheidsborrel met collega’s en voetbal kijken niet zoveel meer gedaan. Dit weekend zijn we met alle collega’s naar een heel mooi restaurant geweest waar we een heerlijke Thaise rijsttafel voorgeschoteld kregen. Hierna gingen we naar de kroeg voor de wedstrijd Nederland-Japan en daarna zijn we nog een aantal andere kroegjes langs gegaan tot diep in de nacht.

En nu zit mijn laatste stagedag erop! Ik heb net een eindgesprek met mijn stagedocent gehad en alles was goed. Als ik straks terug ben in september kan ik me druk gaan maken over mijn portfoliogesprek en eindassessment en hopelijk mijn diploma ophalen in oktober.