Bon bini beach

MINKE WINK

Aruba is het Amerika van de Antillen. Bonaire de ‘place to be’ als het om duiken gaat. En Curaçao? Dit eiland bezoek je naast de cultuur voor de sublieme stranden.

Ik ben nog niet op Bonaire en Aruba geweest en kan daar niet zoveel over zeggen maar dat de stranden op Curaçao werkelijk schitterend zijn, dat heb ik met eigen ogen kunnen bewonderen. Van kleine verstopte strandjes naar pittoreske baaien en lange stroken poederwit zand, Curaçao heeft het allemaal.

Huur een auto en hop van baaitje naar strandje naar baaitje naar strandje. Drink een Amstel Bright in een beachbar of neem ze mee in de koelbox en geniet van de mooiste stranden die Curaçao te bieden heeft.

Cas Abao

Voor dit strand moet je eerst een flink stuk rijden over een beroerde weg vol kuilen. Bij de slagboom aan het begin van deze weg betaal je 10 gulden entree per auto met maximaal 4 personen. Voor elke extra persoon (4 zusjes + Daddy = 5) betaal je extra. Heel flauw 😛 Maar ok, dan heb je ook wat! Niet gratis, maar wel gezellig!

Cas Abao is een droomstrandje met beachbar, ligbedden, rieten hutjes en palmbomen. Het strand is vrij breed en lang en binnen no-time heb je een plekje gevonden. Huur een ligbedje met rieten parasol of plof neer in het poederwitte zand. Wat zo fijn is aan dit strand is dat alle faciliteiten aanwezig zijn. Duiken? Snorkelen? Kajakken? Koud biertje bestellen bij de bar? Gemasseerd worden terwijl je luistert naar de golven van de Caribische Zee? Hier is het allemaal mogelijk 🙂

Een piepklein nadeel, het strand is open tot 6 uur ’s avonds en dan word je ook weggejaagd met het geluid van een schelle schoolbel. Genieten van de zonsondergang is er hier niet bij. Maar gelukkig zijn er genoeg andere strandjes op Curaçao waar dat wel kan.

Blauwbaai

Blauwbaai is een heerlijk klein strandje en hoort bij het Blue Bay resort. Het is voor iedereen toegankelijk maar je vind hier uiteraard alleen maar toeristen. Als je niet in het resort verblijft betaal je 15 gulden entree maar krijg je er wel een strandbedje bij. Prima deal als je hier de hele dag gaat zonnen en relaxen. 🙂 Het leuke aan dit strandje is het uitzicht dat je hebt op de kleurrijke appartementencomplexen van Blue Bay resort.

Omdat het strandje bij het resort hoort stijgen de prijzen voor hapjes en drankjes in de beachbar de pan uit. Een koelbox meebrengen het strand op is helaas niet toegestaan. Maar de parkeerplaats is niet ver weg en biertjes en broodjes meesmokkelen in een tas heeft niemand door 😉

Playa Kalki

Ben je op zoek naar een vredig strandje waar weinig andere toeristen zijn? Ga dan naar Playa Kalki, helemaal in het noordwesten van Curaçao. Playa Kalki is een piepklein strandje omgeven door kalkstenen klippen (vandaar ook de naam) waar het echt heerlijk rustig is!

In het gezellige en sfeervolle buitenrestaurantje geniet je van het uitzicht op het strand en de zee onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast is Playa Kalki de perfecte plek voor duikers en snorkelaars.

Klein Curaçao

Officieel natuurlijk niet op het grote eiland Curaçao te vinden, het langgerekte zandstrand van Klein Curaçao, maar hij mag niet ontbreken in deze lijst. Voor een letterlijk oogverblindend, langgerekt, poederwit zandstrand breng je een bezoek aan Klein Curaçao, een paradijsje dat je echt gezien móet hebben.

Je moet er wel een eindje voor varen en de heenweg is echt terror omdat je tegen de golven in vaart (100% kans op zeeziekte) maar wauw, dan heb je ook wat.

Klein Curaçao is een klein eilandje en ligt ten zuiden van Curaçao. Hier vind je het langste en witste zandstrand van Curaçao. Met een oppervlakte van maar 2 vierkante kilometer kun je het hele eiland in een uurtje rondlopen. De zee is hier zó knalblauw en het strand zó spierwit dat het gewoon pijn doet aan je ogen. Vergeet je zonnebril niet en geniet een dagje in het paradijs!

Leuk weetje: de vlag van Curaçao is blauw (de zee) met een gele streep (een zonnestraal) en twee witte sterren. De grote ster staat voor Curaçao en de kleine ster staat voor Klein Curaçao 🙂

Grote Knip

Het strand waar Curaçao bekend om staat en mijn persoonlijke favoriet! En niet alleen van mij. Dit strand is ontzettend geliefd bij zowel toeristen als locals die hier met meegebrachte koelboxen een dagje van het strand genieten.

Wanneer je aankomt bij de Grote Knip kijk je eerst uit over het prachtige baaitje voordat je het strand bereikt. Nadat je een reeks foto’s gemaakt hebt, loop je de trap af naar beneden en zoek je een plekje in het zand of scoor je een ligbedje met parasol. De geur van barbecue dringt je neusgaten binnen. De locals genieten in de schaduw in grote groepen van kipstokjes en bier. De toeristen liggen te roosteren op het strand met hun Amstel Bright. De Caribische muziek knalt uit de speakers, kinderen spelen in het zand, de zee ligt vol met voornamelijk toeristen nippend aan hun biertje en af en toe springt een waaghals van een rots in het water. Zeker in het weekend is het oergezellig druk op de Grote Knip!