‘Bedbugs en pandataart’

MINKE WINK

Ik zit alweer bijna op de helft van mijn verblijf in Thailand en ik heb de afgelopen week het adviesrapport kunnen afronden. Deze week zal ik het adviesrapport met Hans, de eigenaar bespreken en ondertussen ga ik verder met het ontwerpen van het tourboek en begin ik met het verbeteren van de website.

Lampang

Vorig weekend ben ik samen met Noreen naar het plaatsje Lampang geweest. Na een hobbelrit van 2 uur kwamen we hier aan. We hebben een mooi guesthouse gevonden de rivier. We hebben wat gegeten en een beetje gerelaxt bij het guesthouse. Lampang is een kleiner en rustiger stadje dan het drukke Chiang Mai met erg schattige straatjes en huisjes. Die avond hebben we de zaterdagmarkt van Lampang bezocht. Erg leuk en veel minder toeristisch dan de markten in Chiang Mai. ‘s Avonds zijn we weer terug naar het guesthouse gegaan en besloten we een beetje vroeg te gaan slapen zodat we morgenvroeg, voordat het echt warm begint te worden, Lampang nog een beetje konden bekijken. Helaas was het guesthouse toch niet zo fijn als we dachten. Die nacht werden we vergezeld door bedwants die in onze bedden waren gekropen om zichzelf te voeden met ons bloed. Ik zit nog steeds onder de jeukende bulten van die rotbeesten.

Gelukkig bleven we er maar een nachtje en de volgende dag hebben we na het ontbijt gauw uitgecheckt. We hebben de stad nog een beetje bekeken en in de middag hebben we nog een olifantencentrum bezocht voor we teruggingen naar Chiang Mai.

Verjaardag

Dinsdag 30 maart was natuurlijk de dag waarop ik 21 werd. Ik ben die dag gewoon gaan werken op kantoor en zou die avond wat gaan eten met Noreen om het te vieren. Mijn collega vroeg me of ik even meewilde met de gids om een aantal Nederlandse klanten van het vliegveld te halen omdat ik ze dan kon verwelkomen in het Nederlands. Aan het eind van de dag ben ik samen met mijn gids richting vliegveld gegaan. Onderweg vertelde hij me dat ik de welkomstpapieren even op moest halen bij een andere collega die in een restaurant aan het eten was. Ik liep naar het restaurant om de papieren op te halen en de gids zou in de auto wachten want die kon hij niet parkeren. Zogenaamd. Eenmaal in het restaurant waren alle andere collega’s er ook. Bleek dat ze met z’n allen een surpriseparty voor me hadden georganiseerd! En ik had werkelijk niks door! Toen er ineens een lading cadeautjes naar me toe kwam begon er een lichtje te branden. Ik heb Noreen gebeld om ook langs te komen en we hebben met z’n allen heerlijk gegeten en gedronken. Na het eten werd er nog een geweldige taart in de vorm van een pandahoofd voor m’n neus gezet en mocht ik natuurlijk het kaarsje uitblazen. Een verjaardag om nooit meer te vergeten!

Bo Sang

Het weekend erna ben ik samen met Noreen naar een klein plaatsje, Bo Sang, geweest waar we verschillende nijverheidsfabriekjes bezochten. Hier hebben we onder andere een fabriek/werkplaats bezocht waar ze de beroemde beschilderde paraplu’s en waaiers maken die ook weer op de markt worden verkocht. We hebben een beetje rondgelopen maar omdat het zo warm was zijn we vrij snel weer terug naar Chiang Mai gereisd. Die avond zijn we nog naar het ‘Chiang Mai Music Festival’ geweest. Een heel relaxt festival bij een meer met goeie muziek en vuurspuwers.

De temperaturen zijn echt heel erg wennen. Je merkt gewoon dat het warmer wordt en bij elke beweging loopt het zweet van je voorhoofd. Ook niet zo raar met temperaturen boven de 40 graden. April is echt de warmste maand hier.