‘Bangkok en Phuket’

TINEKE WINK

We zijn nu bijna een week in Thailand, wat een fantastisch land! Het klimaat, het eten en drinken, de prijzen, de sfeer, de stranden, de kleurrijkheid en de mensen… Daar dacht ik de eerste avond toen we hier aankwamen wel anders over… Rond 8 uur ‘s avonds kwamen we aan op Bangkok airport en vanaf daar pakten we de local bus naar Koh San Road, het backpackersoord van Thailand. Na een ruim 2 uur durende busreis kwamen we eindelijk aan op onze bestemming. BAM. De cultuurshock was een feit. De plek waar de bus ons dropte was verre van een backpackersparadise, maar eerder een naar uitwerpselen stinkend gebied met heel veel bedelaars, zwervers en protestanten die in tentjes op de grond lagen. Een groot tv-scherm waar allemaal geschreeuw vanaf kwam. Ik was in shock. Moesten we in dit gore gebied een hostel vinden? En hoe? Er leek niks te zijn en we waren de enige toeristen. Na een tijdje rond te hebben gedwaald kregen we hulp aangeboden van twee Aziaten, die voor ons een tuktuk regelden en hem vertelden waar wij heen moesten. De bus had ons blijkbaar op een hele andere plek gedropt want ik dacht dat we er al waren.

Koh San Road

Koh San Road was een hele andere wereld: schoner, veel meer backpackers en er heerste een veel betere sfeer dan in het demonstrantengebied. En helemaal mooi: hier waren tenminste hostels!

We zijn hier drie dagen gebleven en zijn het stadsdeel bijna niet uit geweest. Naast dat we een paar tempels hebben bezocht, hebben we onze tijd voornamelijk besteed aan: terrasjes (met een stapel reisboeken om onze reis verder te plannen), souvenirs kopen (ja nu al haha), smoothies drinken (voor 75 cent een XL beker met door de blender gegooid: vers fruit naar keuze, ijs en een paar schepjes honing), massages (heerlijke voetmassage en een pedicure, dat laatste was echt nodig :P) en lekker eten!

Hostels

De eerste nacht sliepen we in een hotel en de andere twee nachten in twee hostels. Hostel 1 was niks. Ik sliep boven in het stapelbed en de ventilator waaide me bijna weg, zo koud. De hosteleigenaar was bovendien psycho. Nadat Ingrid en ik terugkwamen van uitgaan probeerde hij ons in dronken toestand te versieren, voelde zich afgewezen en gooide daarna beledigingen naar ons hoofd. Hij kwam die nacht nog 2 keer onze kamer in lopen en bleef ons maar aanstaren de volgende dag. Blij dat we hier maar 1 nacht hebben geslapen!

Phuket

Na drie dagen relaxen in Koh San Road vonden we het tijd om naar onze volgende bestemming af te reizen: Phuket! We sliepen in Kamala, het rustige gedeelte van Phuket. Hier was echt niks te beleven qua uitgaan maar dat vonden we niet zo erg. Dag 1 waren we kapot van de busreis en op dag 2 kapot van het vele lopen dus we hielden het bij chillen op het balkon met een biertje. Wel super gehad hier! De eerste dag gingen we naar t strand, daar waren we wel aan toe na drie dagen hitte in Bangkok. De tweede dag besteedden we totaal anders. We gingen naar een 23 km groot tropisch regenwoud. Ik dacht daar wel een relaxte wandeling te maken, nou dat viel tegen. De paden waren stijl en smal, het was modderig en er lagen overal takken in de weg. Af en toe moest ik Ingrid haar hand vasthouden, bang om anders te vallen of uit te glijden 😛 Na een tijdje lopen waren we moe en bezweet en snakten naar verkoeling. Gelukkig kwam die snel in de vorm van een beekje. Heaven! 🙂 Daarna zijn we nog verder gaan lopen en de paden werden steeds moeilijker begangbaar. Op een gegeven moment was het al 5 uur en was het einde nog steeds niet in zicht. We besloten maar terug te lopen omdat we voor het donker terug wilden zijn. Op een gegeven moment wisten we

niet meer of we links of rechts moesten. Ik werd toch wat bang.. zag het echt niet zitten om nog in het donker in het regenwoud te zijn. Gelukkig zag Ingrid vrij snel weer hoe we terug moesten lopen, zijn we met een rotgang terug gelopen en waren we nog net voor t donker terug; Een hele opluchting. Wel een hele toffe ervaring 🙂 Op de terugweg kregen we nog een lift aangeboden van 3 Thai. Een soort scooter met een aanhangwagentje eraan, dat zie je heel veel op Phuket. Echt super lief! Op een gegeven moment begon hij een beetje te slingeren.. Ik dacht dat zal hier wel normaal zijn en besteedde er geen aandacht aan. Tot hij ineens op de verkeerde weghelft belandde en we op het nippertje een botsing met een auto en scooter wisten te voorkomen. Daarna knalden we keihard tegen de berm. We hebben echt geluk gehad dat dat een berm was die ons tegenhield en dat we de scooter en auto niet raakten! De voorband van de scooter bleek leeg te zijn. We wilden ze nog wat geld geven maar dat weigerden ze, Uiteindelijk moesten ze het wel van ons aannemen omdat we er echt op stonden. Daarna kregen we nog een lift van een vriendelijke chinees, ook hij wilde niet dat we hem ervoor gingen betalen. ”because you are our guests” zei hij. Wat een lieve mensen hier!

Nu zijn we in Koh Phi Phi. Een super schattig eilandje! Bij aankomst stond er een mannetje met een lijst met accommodaties. Ik wees meteen Tropical Garden Bungalows aan (tip van zusjes) en daar was een kamer vrij voor 800 bath per nacht. We hebben meteen voor 6 nachten geboekt, we willen nu even wat langer op een locatie blijven. Geen gesjouw met backpack enzo. Iemand van de bungalows kwam ons ophalen met een karretje waar hij de backpacks in deed. Het was inmiddels keihard aan het regenen en we liepen door de volgelopen straten achter hem aan. We waren er snel en het zag er super goed uit. Bedankt voor de tip zusjes!

Deze maand blijven we in het zuiden en gaan een aantal eilanden af. We hebben o.a. een duikcursus en een fullmoonparty op de planning staan. In januari gaan we naar het noorden en weer terug naar Bangkok. Want hier hebben we nog niks van gezien!