Backpackers paradijs Thailand

MINKE WINK

Thailand is de populairste vakantie en backpackers bestemming in Zuidoost Azië. Het is een land vol contrasten met kleurrijke steden, tropische jungle en prachtige stranden. Het is een heerlijke tropische bestemming met een ontzettend vriendelijke bevolking.

Vandaar dat Thailand ook wel ‘Het land van de glimlach’ wordt genoemd.

Bangkok

De hoofdstad van Thailand kenmerkt zichzelf door zijn vele wolkenkrabbers, het chaotische verkeer met heel veel tuk tuks, veel tempels en grote winkelcentra. Maar Bangkok is ook de stad met een berucht nachtleven, levendige markten en overal kleine kraampjes met de lekkerste gerechten. De heerlijke Thaise keuken wordt hier alom vertegenwoordigd.

Chiang Mai

Chiang Mai is één van de oudste steden van Thailand en heeft een geheel eigen sfeer. De stad is niet zo groot en chaotisch als Bangkok maar heeft wel ontzettend veel te bieden. Vooral de sfeervolle nachtmarkt en de kleurrijke zondagmarkt zijn ontzettend leuk om te bezoeken. Daarnaast kent Chiang Mai tientallen schitterende tempels en kun je er voor een prikje heerlijk ontspannen in een van de vele massagesalons.

Ook is Chiang Mai de perfecte uitvalsbasis voor jungle trekkings en fietstochten in de omgeving of een bezoekje aan een olifantenkamp.

Het meest bekende festival in Thailand is Songkran, oftewel het Thaise nieuwjaar. Songkran valt in de heetste tijd van het jaar en duurt drie dagen. De locals gaan de straat op in een pick-up auto met achterin een vat water en waterpistolen, of ze staan langs de kant van de weg met emmers water en tuinslangen om voorbijgangers kletsnat te maken. Chiang Mai is de stad waar het Songkran festival het uitbundigst wordt gevierd. Echt geweldig om mee te maken. Drie dagen lang watergevechten en schuimparty’s in de straten van Chiang Mai.

Sukhothai

Het oude historische park van Sukhothai ligt een aantal kilometers ten westen van de nieuwe stad en is de belangrijkste historische plaats van Thailand. Omdat Sukhothai een belangrijk koninkrijk is geweest van Thailand zijn hier nog heel veel oude tempels en ruïnes te vinden. Sukhothai was vroeger de hoofdstad van Thailand maar raakte in verval totdat de ruïnes weer opnieuw werden ontdekt.

Ayutthaya

Ten noorden van Bangkok ligt Ayutthaya, de tweede hoofdstad van Thailand. Net als in Sukhothai zijn hier veel oude tempels en ruïnes te vinden. In de periode dat Ayutthaya de hoofdstad van Thailand was hebben tientallen verschillende koningen naar eigen smaak verschillende tempels en paleizen laten bouwen. De bouwstijl van de tempels in Ayutthaya komt overeen met die van de Khmer tempels van Angkor Wat in Cambodja.

Kanchanaburi

Kanchanaburi is bekend van de brug over de Kwai rivier en zijn beruchte geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilden de Japanners een spoorwegverbinding maken tussen Birma en Thailand. Tijdens de aanleg van deze spoorweg zijn tienduizenden krijgsgevangenen en dwangarbeiders omgekomen als gevolg van de barre omstandigheden, ziekte en ondervoeding. De brug, een deel van de spoorlijn en de indrukwekkende begraafplaats van de overledenen tijdens de aanleg van deze spoorlijn zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Ook een bezoek aan de Erawan watervallen in het Erawan National Park is de moeite waard. De Erawan watervallen bestaan uit zeven zogenaamde stappen en is in totaal een hike van anderhalve kilometer.

Koh Tao

Koh Tao is het kleine broertje van Koh Samui en Koh Phangan en dé plek om je duikbrevet te halen. De koraalriffen rondom Koh Tao zijn de mooiste van de Golf van Thailand en duiken is hier nog relatief goedkoop. Omdat het een erg populaire duikbestemming is en doordat het stikt van de duikscholen op dit eiland is het een van de goedkoopste bestemmingen ter wereld voor duikcursussen.

Koh Phangan

Het eiland Koh Phangan staat natuurlijk vooral bekend om zijn maandelijkse Full Moon Party’s. Daarnaast bestaat het eiland uit talloze schitterende stranden en is het een perfecte duik- en snorkelbestemming. Een dagtrip vanaf Koh Phangan naar het Ang Thong Marine Park is ook een absolute aanrader. Het Ang Thong Marine Park is een groep eilanden en het grootste natuurpark van Thailand. Dit park bestaat uit zo’n veertig eilanden bedekt met kalksteen bergen en tropische bossen.

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park is een van de mooiste natuurparken in het zuiden van Thailand. Het bestaat uit een prachtig regenwoud met spectaculaire kalksteenformaties, schitterende meren en donkere grotten.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi bestaat uit een paar eilanden waarvan Koh Phi Phi Don de bekendste en het enige bewoonde eiland is. Dit eiland is één van de populairste strandbestemmingen in Thailand en misschien wel in heel Zuidoost-Azië. Het is hier ontzettend toeristisch maar op de een of andere manier behoudt Koh Phi Phi toch haar charme. Ondanks alle toeristen, en vooral de vele backpackers, die hier komen is het echt een prachtig eiland. Het azuurblauwe water, de witte stranden en de indrukwekkende rotsformaties maken van dit eiland een waar paradijs.