Backpacken in Nicaragua

MINKE WINK

Nicaragua is het land van de koloniale steden, meren en vulkanen. Het is een verrassend land met een vriendelijke bevolking, kleurrijke steden, prachtige stranden en een mix van Latijns Amerika en de Cariben.

Het was altijd één van de armste en minst bezochte landen van Midden Amerika maar inmiddels weten toeristen het land steeds meer te vinden. Dit komt ook doordat het land veel goedkoper is dan buurland Costa Rica en toch ook heel veel te bieden heeft op het gebied van cultuur en natuur.

Bezoek de tropische Caribische kust, en maak kennis met de Garifuna cultuur en de geweldige muziek, en ga naar Pacifische kust voor de vele vulkanen, meren en regenwouden.

León

León ligt in het noordoosten van Nicaragua. Het is een ontzettend schattig stadje waar op elke hoek van de straat wel een oud kerkje staat. De Kathedraal van León is de grootste van Midden-Amerika. Het uitzicht vanaf het spierwitte dak is echt indrukwekkend.

Granada

Granada, het historische hart van Nicaragua, is echt liefde op het eerste gezicht. Dit oude Spaanse stadje barst van de kleurrijke koloniale gebouwen en kerken, en de hobbelige straatjes en authentieke paardenkoetsen maken het plaatje compleet. De bekende mosterdgele kathedraal domineert het centrale park in het centrum. Vanaf het balkon op de eerste verdieping heb je hier een prachtig uitzicht over de stad. Granada is een heerlijk slenterstadje met pleintjes, marktjes en koffietentjes.

De stad ligt aan het meer Lago de Nicaragua waar enkele honderden kleine eilandjes liggen te wachten op nieuwe eigenaars. De meeste zijn namelijk te koop en alleen de rich and famous bezitten een prachtig huis op één van de eilandjes. Vanuit Granada kun je een boottocht maken over het meer langs de vele kleine eilandjes. Ook kun je vanuit Granada gemakkelijk een tripje naar een ander meer, Laguna de Apoyo, maken om te zwemmen.

San Juan del Sur

Vlakbij de grens met Costa Rica ligt het kleine, gezellige San Juan del Sur. Dit rustige vissersdorpje is uitgegroeid tot een heerlijke badplaats. San Juan del Sur ligt in een prachtige baai omgeven door indrukwekkende rotsformaties. Hier vind je geen kolossale hotels en resorts maar kleine hostels, guesthouses en heel veel gezellige barretjes, heerlijke restaurants en schattige surfwinkeltjes. In de omgeving van San Juan del Sur liggen prachtige stranden waar met name veel surfers te vinden zijn.