‘Ankara en Cappadocië’

MINKE WINK

De afgelopen dagen zijn we in Ankara en Cappadocië geweest en het was echt super!

Het begint ook echt heet te worden in Turkije. Zo was het in Ankara 30 graden en in Cappadocië 35 graden. En eenmaal weer teruggekomen in Istanbul blijkt dat deze stad ook niet achterblijft met temperaturen rond de 30 graden. Alvast een voorproefje op onze trip door het Midden-Oosten.

Ankara

Op vrijdag na onze toets hebben we de nachtbus gepakt naar Ankara waar we de volgende dag ’s ochtends vroeg aankwamen. We hebben een hotel gezocht voor die nacht en zijn de stad in gegaan. We hebben een kijkje genomen bij een kasteel, met uitzicht over de stad, en we zijn naar het ‘Anatolian Museum’ geweest, wat best interessant was. Daarna hebben we het monument van Atatürk bezocht, wat echt enorm groot is! Echt, die man is een held hier in Turkije. De rest van de middag hebben we geshopt in de winkelstraten van Ankara.

Cappadocië

De volgende ochtend hebben we een bus gepakt naar Göreme in Cappadocië. Cappadocië is een regio in het midden van Turkije en het schijnt één van de mooiste gedeeltes van Turkije te zijn, gezien het prachtige en een beetje bizarre onrealistische landschap. We hebben een supergezellig hostel gevonden in Cappadocië met zwembad en een geweldige eigenaar. Nadat we onze spullen in de aangewezen kamer (grot) hadden gedropt zijn we naar het ‘open air museum’ in Göreme geweest, waar allemaal grotachtige kerkjes te zien waren.

’s Avonds hebben we een quadbike gehuurd en hebben we met onze gids rondgecrosst door de ‘valleys’ rondom Göreme. De omgeving is echt ontzettend mooi hier. Ik heb mijn ogen uitgekeken.

De volgende ochtend, of eigenlijk diezelfde nacht werden we wakker gemaakt voor de ballonvaart die we de avond ervoor geboekt hadden. Om 5 uur moesten we klaar staan en werden we naar een open veld gebracht waar tientallen luchtballonnen klaar stonden voor vertrek. Samen met nog ongeveer 16 andere mensen zijn we in het mandje gestapt van onze luchtballon en een kleine 10 minuten later zweefden we in de lucht. Echt een geweldige ervaring! We zijn zo’n 800 meter de lucht in gegaan en hadden een geweldig uitzicht over de ‘valleys’. Na een uurtje zijn we veilig geland en na een glas champagne en een diploma werden weer teruggebracht naar ons hostel.

Een paar uur later werden we alweer opgewacht door een andere bus waarmee we een tour zouden doen door Cappadocië. Zo zijn we die dag naar een van de ondergrondse steden geweest in Cappadocië en zijn we naar Ilhara Valley geweest waar we langs de rivier gehiked hebben.

’s Avonds zijn we met een groep Fransen, een meisje uit Duitsland en een jongen uit Chicago, die ook in hetzelfde hostel overnachtten, wezen eten en stappen in Göreme.

Voor de volgende dag, onze laatste dag in Cappadocië, hadden we eigenlijk niks gepland. We hebben lekker bij het zwembad gelegen om even bij te komen van onze laatste dagen. Omdat we toch nog wel wat wilden zien maar geen zin hadden om te wandelen in 35 graden besloten we een scooter te huren. Samen met Brock, onze nieuwe vriend uit Chicago, hadden we scooters gehuurd en hebben we een paar uur rondgereden in en rond Göreme. Heerlijk!

Die avond stond onze bus naar Istanbul alweer klaar om ons terug te brengen naar de campus.

De tijd gaat echt heel erg snel. De laatste dagen op de campus kunnen afgeteld worden. Er moeten nog een paar dingen geregeld worden met visa en onze koffers maar verder zijn we helemaal klaar voor onze reis door het Midden-Oosten!