‘Aapjes kijken’

MINKE WINK

Onze eerste lesweek zit er alweer op! Vandaag zijn we begonnen aan onze tweede, en ook alweer laatse, week op de Sparks school in El Puerto de Santa María. Omdat we volgende week naar Cádiz gaan voor het carnaval moesten we een kamer voor Sandra, en een beetje voor mij, regelen. En dit weekend moesten we natuurlijk meteen ons eerste tripje maken!

Cádiz

Vorige week zijn we een dag in Cádiz geweest. Vanuit El Puerto de Santa María reisden we met de boot naar Cádiz. Het is de kortste route, maar ook de meest misselijkmakende… De boot schommelde alle kanten op. Niet fijn. Eenmaal aangekomen in Cádiz bezochten we een aantal kamers waaronder de perfecte kamer van een ontzettend aardige huisbaas, waar we volgende week naartoe gaan verhuizen. Ik voor een week en Sandra voor zo’n 5 maanden. We hebben de rest van de dag een beetje door Cádiz geslenterd en uiteraard een toren beklommen met uitzicht over deze prachtige stad.

Het centrum van Cádiz is echt geweldig met allemaal kleine straatjes, pleintjes en kerkjes, echt typisch Spaans. Op een terrasje in de zon hebben we aan het eind van de middag genoten van een wijntje en een biertje voordat we met de bus(!) weer terugkeerden naar El Puerto de Santa María.

Gibraltar

Een vreemd stukje Engeland aan de Spaanse kust. Oftewel Gibraltar. Afgelopen vrijdag reisden we, na onze Spaanse les, naar La Línea, een dorpje in Spanje aan de grens met Gibraltar. Vanaf La Línea liepen we de volgende dag naar de grens om een bezoekje te brengen aan Gibraltar. Na de paspoortcontrole bij de douane wandelden we over de landingsbaan van het vliegveld van Gibraltar het centrum in. Overal zie je hier de bekende rode telefooncellen, brievenbussen en dubbeldekkers. De mensen spreken hier zowel Spaans als Engels en er zijn hier geen Spaanse tapas bars, maar Engelse pubs met fish and chips. En doordat het ook nog eens best wel regenachtig en bewolkt was toen we aankwamen hadden we helemaal het idee alsof we in Engeland rondliepen. Echt heel apart!

Uiteraard wilden we de rots van Gibraltar en de uitzichten van bovenaf bekijken maar de kabelbaan was helaas gesloten. We besloten aan het eind van de dag, toen het weer een beetje opklaarde, een tour met een taxibusje te doen. We bezochten een indrukwekkende grot, een deel van één van de tientallen tunnels, uitgegraven door het Britse leger, en natuurlijk de bekende apen van Gibraltar.

De zogenaamde berberapen, afkomstig uit Afrika en de enige apensoort die in Europa in het wild leeft en dus alleen in Gibraltar voorkomt. Echt geweldig om deze apen in het wild te zien net als de uitzichten vanaf de rots!

Na de tour bezochten we nog een kasteel om daarna weer terug te keren naar het centrum. In een Irish pub bestelden we nog twee, veel te dure, biertjes voordat we weer teruggingen naar La Línea naar ons hotel.

Ronda

Het pittoreske dorpje Ronda, gelegen op de rand van een diepe kloof, waaroverheen drie beroemde bruggen zijn gebouwd is een absolute ‘must-see’ in Spanje, en dit wilden we natuurlijk niet missen. Vanuit La Línea vertrokken we naar Algeciras vanwaar we een prachtige treinreis maakten naar Ronda. In de middag kwamen we aan in dit indrukwekkende dorpje. We hebben hier een tijdje rondgelopen en de beroemde bruggen bewonderd.

Aan het eind van de middag gingen we weer terug naar El Puerto de Santa María omdat de volgende dag weer een nieuwe Spaanse lesweek zou beginnen.