‘Aangekomen in Chiang Mai’

MINKE WINK

Een paar uur geleden ben ik dan eindelijk aangekomen op eindbestemming Chiang Mai. Met een enorme vertraging, dat wel.

De heenreis was eigenlijk best wel een drama. Het begon al in de trein toen deze net Leeuwarden uitreed en de conducteur me om mijn kaartje vroeg. OV-chipkaart vergeten! Ik had net afscheid genomen en de tranen zaten nog achter m’n ogen dus dit kon er ook nog wel bij. Gelukkig was de conducteur vriendelijk en hij vroeg naar mijn tickets van Utrecht naar Düsseldorf, vanwaar ik zou vliegen. Tuurlijk dacht ik, komt eraan. En daar was het volgende probleem. Ik was met mijn stomme hoofd de treinkaartjes vergeten! Gelukkig had de conducteur er wel begrip voor want volgens mij zag ik er, met een uurtje slaap achter de kiezen en half betraande ogen, ook best zielig uit.

In Zwolle heb ik een nieuw kaartje gekocht naar Utrecht en in Utrecht een nieuw kaartje naar Düsseldorf. Het kostte me wel wat maar ik moest nou eenmaal naar Düsseldorf om mijn vlucht te halen.

En toen was het eindelijk zover. Ik zat in het vliegtuig en was er helemaal klaar voor. En daar gingen we. Of toch niet. Er werd opeens omgeroepen dat er technische problemen waren en we even moesten wachten. Dat even, werd 2 en een half uur waarna de vlucht werd gecanceld. Hierdoor zou ik ook mijn vlucht van Bangkok naar Chiang Mai missen en moest ik die nacht in Düsseldorf blijven. De volgende ochtend konden we dan eindelijk vliegen. In Bangkok kon ik een nieuw ticket boeken voor mijn vlucht naar eindbestemming, Chiang Mai.

Chiang Mai

Ik zit in een hotel vlakbij mijn stagebedrijf en ik ben net ook al even bij het bedrijf langs geweest. Helaas is de eigenaar voor studietrip een week weg en mijn nieuwe collega’s wisten nog niet precies wanneer hij terug zou komen dus ik heb hem nog niet gesproken.

Het is allemaal nog wel een beetje onwennig maar ik ga morgen mee met de eerste tour naar een tempel in de bergen. Morgenmiddag ga ik dan samen met mijn collega op zoek naar een appartementje in de buurt. Zondag heb ik vrij en maandag mag ik weer mee met een andere groep op fietstour.

De stad zelf is echt wel heel schattig, voor zover ik deze gezien heb. Kleine straatjes, veel scootertjes, veel groen en overal vriendelijke Thai met een lach op hun gezicht. Echt leuk. En heerlijk weer hier! Het is hier nu 31 graden met een dikke bolle zon en de rest van de week blijft het schommelen tussen de 31 en 35 graden. Niet verkeerd!