6 leuke restaurants in Gambia

MINKE WINK

Gambia is een land waar je boven verwachting heerlijk kunt eten. De belangrijkste producten in Gambia zijn vis, rijst, vlees, pinda’s en fruit, en dat proef je allemaal terug in de lokale gerechten van het land.

De traditionele gerechten in Gambia zijn yassa (dat oorspronkelijk uit Senegal komt), benachin en domoda. Yassa is een stoofgerecht met kip of vis, en rijst. Benachin is een erg vullend gerecht met vis, rijst en tomaat. Domoda is het populairste gerecht van Gambia met pinda in de hoofdrol. Ook mijn persoonlijke favoriet trouwens!

Of je nu kiest voor de lokale gerechten of een westerse maaltijd besteld, het eten smaakt eigenlijk altijd goed. Ga je op vakantie naar Gambia en ben je op zoek naar fijne restaurants waar je zowel goed lokaal als westers kunt eten? Lees dan gauw verder!

Kunta Kinteh Beach Restaurant

Als je in Kotu verblijft dan is Kunta Kinteh Beach Restaurant in de buurt en zeker de moeite waard. Je kunt hier heerlijk lokaal eten, maar er staan ook genoeg westerse gerechten op de kaart. Het fijne aan dit restaurant is dat je daadwerkelijk op het strand kunt eten terwijl de zon langzaam onder gaat.

Calypso Beach Bar

Het prachtig ingerichte Calypso Beach Bar ligt aan het strand van Cape Point. Het oogt een beetje fancy, maar is een fijne plek voor een hapje en drankje. Je kunt hier buiten zitten en genieten van uitzicht op zee of uitzicht op een poel met krokodillen. De krokodillen bewegen amper en blijven lekker op hun plek, behalve als ze vis krijgen van het restaurant. Dit gebeurt vaak aan het eind van de middag en het is wel leuk om hier getuige van te zijn. Er is ook een prachtig dakterras tussen twee Baobab bomen. Ik kan me voorstellen dat dit een mooie plek is om ’s avonds te zitten. Het eten is goed, maar wel een beetje prijzig. Wat mij betreft is het vooral de locatie en de sfeer die ervoor zorgen dat je hier een keertje wilt lunchen of dineren.

Paradiso

Heb je gewoon zin in een goede pizza waar je niet de hoofdprijs voor wilt betalen? Strijk dan neer aan een tafel bij Paradiso aan de Senegambia Strip, dé toeristenstraat in Kololi. Zorg ervoor dat je een beetje op tijd gaat eten want het zit hier elke avond stampvol. De service is prima en de pizza’s smaken voortreffelijk. Echt een aanrader! Je kunt hier trouwens ook goed terecht voor betaalbare Afrikaanse gerechten.

Gusto Italian Resto & Bar

Een goed Italiaans restaurant vinden buiten Italië is vaak lastig. Maar in Gambia kan het! Misschien komt het wel doordat een van de eigenaren hier Italiaans is. Hoe dan ook, wil je echt goede pasta of pizza eten tijdens je vakantie in Gambia, dan moet je hier zijn. Bij Gusto Italian Resto & Bar geniet je van de lekkerste Italiaanse gerechten. Kies bijvoorbeeld voor de gnocchi met verschillende kaassoorten of de ravioli met pompoen. De pizza’s zijn hier ook echt goed! Je betaalt hier wel wat meer voor dan bij andere restaurants, maar dan heb je ook wat. Dit Italiaanse restaurant ligt in een zijstraat van de bekende Senegambia Strip in Kololi.

Woodies

Mis je Nederland een beetje? Ga dan naar Woodies voor een stukje Nederland in Gambia. De obers lopen hier zelfs in oranje T-shirts. Geweldig! Dit restaurant ligt vlakbij de Senegambia Strip aan de grote weg. Voor typische snacks als bitterballen, Hollandse biertjes en heerlijk ijs met stroopwafelsmaak zit je hier op de juiste plek.

Mango Indian Global Kitchen

Heb je zin in Indiaas eten? Ga dan naar Mango Indian Global Kitchen op de Senegambia Strip. Hier kun je zó lekker eten! Niet normaal. De kaart staat vol met smaakvolle curries en verschillende naanbroden waaronder een heerlijke spicy versie. Echt een aanrader!