5x wat te doen in Pipa

MINKE WINK

Aan de noordoostkust van Brazilië ligt een klein paradijsje. Maak kennis met Pipa. Vroeger een walhalla voor hippies, maar inmiddels is dit dorpje uitgegroeid tot een gezellige badplaats waar je met gemak wekenlang kunt blijven hangen.

In Pipa hangt echt een heerlijke vibe. Dit dorpje was altijd al populair bij locals, maar inmiddels weten ook Argentijnse hippies, Braziliaanse vakantiegangers en een aantal verdwaalde buitenlandse toeristen deze bijzondere plek te vinden. Naast een bruisend nachtleven, vind je hier prachtige surfstranden en dramatische kliffen. In deze blog deel ik de leukste dingen om te doen in Pipa.

Strandwandelingen maken

Voor mooie stranden zit je in Pipa goed. Je kunt hier dan ook prachtige strandwandelingen maken, met name bij eb. Er zijn 2 stranden die er wat mij betreft echt uitspringen qua schoonheid. Praia do Amor en Praia Baía dos Golfinhos.

Praia do Amor wordt zo genoemd vanwege de hartvorm die de natuurlijke zwembaden vormen bij eb. Meestal worden deze echter weggewassen door de tuimelende golven waar surfers dol op zijn. Je kunt dit strand bereiken langs de kust bij eb, of door het dorp uit te lopen als het vloed is.

Praia Baía dos Golfinhos is een strand in de vorm van een grote gebogen halve maan van goudgeel zand en zacht kabbelende golven. Er zijn meestal maar een paar mensen in de buurt, zittend aan de kust of dobberend in het water, wanneer een groep dolfijnen hun dagelijkse pelgrimstocht naar de baai maakt. Ze dartelen rond in de zee, verschijnen en verdwijnen, schijnbaar niet gehinderd door hun menselijke metgezellen op het strand. Ongetwijfeld de meest magische ervaring die je in Pipa kunt hebben. Als je wilt kun je hier zelfs een kajak huren en dichter bij de dolfijnen komen in hun natuurlijke leefomgeving.

Op veel stranden zijn strandstoelen te vinden, en simpele strandtentjes waar je terecht kunt voor lekkere cocktails, verse kokosnoten en eenvoudige, lokale gerechten.

Een bezoekje aan Ecologico Park

Aan de rand van Pipa ligt het Santuário Ecológico de Pipa. Hier vind je diverse routes van verschillende lengtes die door het inheemse regenwoud van Mata Atlântica lopen. Met een beetje geluk spot je hier dieren als apen, leguanen, zilverreigers of kolibries. Er lopen een aantal routes langs prachtige uitkijkpunten over de kustlijn.

Op de fiets langs de kust

Heb je zin om een beetje actief bezig te zijn? Huur dan een fiets en fiets naar Tibau do Sul, een nog kleiner kustplaatsje op ongeveer 10 kilometer vanaf Pipa. Onderweg kun je verschillende stops maken voor een indrukwekkend uitzicht op de kustlijn. Na zoveel inspanning heb je wel een beloning verdient in de vorm van een heerlijke crepe bij Crepería Marinas. Dit is tevens ook een leuke plek om even uit te rusten op het terras met fantastisch uitzicht op zee.

Kajakken in de mangrove

Nog een leuke activiteit die je in Pipa kunt doen is kajakken door de mangrove. Samen met een gids ga je vanaf het strand in Tibau do Sul het water in met je eigen kajak. Na een pittig stukje kajakken door zee kom je bij de rustigere wateren en de mangroves. Hier geniet je van de pure rust en stilte en de prachtige natuur om je heen. Afhankelijk van het tij vertrek je heel vroeg ’s ochtends of kun je hier de zonsondergang meemaken.

Gezelligheid in het dorp

Er zijn genoeg leuke restaurants in het dorpje te vinden met lekker eten en gezelligheid. Met name in de hoofdstraat van het dorpje vind je heel veel verschillende opties. Overdag is het vrij rustig in het dorp omdat iedereen nog op het strand ligt, maar ’s avonds verplaatst de gezelligheid zich naar de restaurantjes en barretjes in de hoofdstraat.