5x fijne en betaalbare hotels in Mexico

TINEKE WINK

Eén van de leukste dingen aan reizen vind ik de zoektocht naar een leuke slaapplek. Een slaapplek is voor mij een belangrijk onderdeel van de reis. Luxe hoeft het niet te zijn, als het maar een beetje voelt alsof ik er zelf zou kunnen wonen. Dat ik eigenlijk niet meer uit wil checken. Telkens als je weer uitcheckt als backpacker heb je het gevoel weer even dakloos te zijn, maar weet je ook dat de luxe van een nieuwe accommodatie weer op je wacht.

De meest bijzondere accommodatie in Mexico is voor mij de tiny house in Tulum, maar deze vijf accommodaties zijn het boeken ook meer dan waard.

Frida Kahlo kamer in Palenque

Dit is echt een accommodatie waarbij je de sfeer van het land kunt proeven. De studio in het centrum van Palenque is namelijk ontzettend kleurrijk. Frida Kahlo is in de gehele ruimte aanwezig, overal hangen namelijk schilderijtjes van deze Mexicaanse kunstenares, zelfs in de badkamer. De gordijnen zijn felgroen, de muur is felblauw en de stoelen felgeel. Ook accessoires als kussens en plantenbankjes zijn felgekleurd. Je hebt hier een klein keukentje met gasfornuis, heel veel keukengerei, een koelkast, een bank, tv met Netflix en een heel comfortabel tweepersoonsbed.

Check deze link voor meer informatie over deze accommodatie.

Kamer met zwembad en patio in Valladolid

In Valladolid sliepen we maar liefst 9 nachten in een hele fijne accommodatie. Voor 12 euro per persoon per nacht heb je hier een kamer met twee tweepersoonsbedden, een gedeelde keuken en een ruime kleurrijke patio met zwembad en ligbedden. Het bijzondere is dat je hier midden in het centrum zit, maar dat het hier een oase van rust is. Als je de patio uit loopt komt het drukke verkeer en de bedrijvigheid in de straat je tegemoet. De eigenaar is ontzettend behulpzaam, je zult hier niet snel om schone handdoeken, wc-papier, shampoo en zeepjes verlegen zitten.

Check deze link voor meer informatie over deze accommodatie.

Chalet in Puerto Escondido

10 minuten van het centrum beloofde de advertentie op Airbnb. Zonder erover na te denken boekten we dit om er later achter te komen dat de chalet wat bij een resort hoort in the middle of nowhere ligt. We moesten er met een taxi heen en die vond het zelfs moeilijk te vinden. Waarschijnlijk was de aanbieding te danken aan het feit dat het resort hier doordeweeks compleet uitgestorven is. In het weekend komen de Mexicaanse families hier en doordeweeks heb je het mega grote zwembad voor jezelf. Het personeel had er niet veel te doen en waren blij als we iets bestelden zodat ze weer iets om handen hadden. Vooral de buckets met mini corona’s waren favoriet bij ons en bovendien heel goedkoop. Niet alleen het zwembad hadden we voor onszelf, ook het enorme grasveld waar we mediteerden, yogaoefeningen deden en naar de maan keken. Echt een heerlijk plekje in complete rust.

Check deze link voor meer informatie over deze accommodatie.

Kamer met zwembad op Isla Holbox

Isla Holbox wordt steeds populairder en duurder. Als je hier wilt overnachten is het aan te raden om minimaal een paar weken van tevoren te boeken, anders loop je het risico om straks in een tentje te overnachten voor dezelfde prijs als een tweepersoonskamer. De eerste keer op Isla Holbox sliep ik samen met Vera en Esther twee weken in een hotel met zwembad. Het was nagenoeg perfect, ik miste alleen een eigen keuken. De tweede keer Isla Holbox sliep ik met Ingrid in het kleinschalige hotel Isla Bonita. Hier hadden we een kamer met kingsize bed en eigen keuken, terrasje en gedeeld zwembad. Dit hotel ligt op een rustige locatie, weg van de drukke hoofdstraten. Internet is hier slecht (zoals bijna overal op Holbox) maar dat vond ik niet zo erg. In de ochtend ging ik naar het koffietentje Clandestino om wat te schrijven, maar daarna was het alleen maar boeken lezen, zonnen, wandelen, eten en om negen uur ´s avonds je ogen al niet meer open kunnen houden. Ik sliep hier als een roos.

Check deze link voor meer informatie over deze accommodatie.

Studio in Zipolite

Net als Isla Holbox, worden de badplaatsen Zipolite en Mazunte steeds populairder. Daarom is het ook hier aan te raden je accommodatie een paar weken van tevoren al te boeken. We hebben mensen gesproken die geen accommodatie meer konden vinden omdat alles vol zat. Dat risico wilden wij niet lopen. Daarnaast wilden we ook een ruim aanbod hebben om doorheen te sneupen. Net als op de IJ-hallen moet je er vroeg bij zijn voor de beste koopjes. In Mazunte overschreden we ons budget van 15 euro p.p. per nacht voor een kamer, omdat we anders alleen in een slaapzaal terecht konden. In Zipolite bleven we wel onder dit bedrag en vonden we een studio voor maar 12 euro per persoon per nacht. Deze studio was alles wat me maar konden wensen. Een rustige locatie op 150 meter van het strand, een eigen terras met twee ligstoelen, tafel en stoelen en hangmat. We hadden elk een eigen bed met klamboe (heel handig tegen de muggen), koelkast en badkamer. We kregen wat borden en bestek zodat we ons eigen ontbijtjes klaar konden maken. Het enige wat voor mij ontbrak was een waterkoker, wel hadden we een watertank met drinkwater.

Check deze link voor meer informatie over deze accommodatie.