Zwitserse geschnetzeltes

– Een recept van Koffietijd, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de schnitzel

500 gram kalfsschnitzels of varkensschnitzels, ongepaneerd
1 el bloem
1 ui gesnipperd
250 gram kastanjechampignons in plakjes
1 tl citroensap
100 ml witte wijn
100 ml groentebouillon
200 ml slank- of kookroom
1 eetlepel maïzena
2 el gehakte peterselie

Voor de rösti

1 ui gesnipperd
500 gram vastkokende geschilde aardappelen
peper

500/600 gram sperziebonen

Schnitzel
Snijd de schnitzels in repen. Kruid de repen met peper  en bak ze bruin in een beetje olijfolie en een klontje boter. Strooi een eetlepel bloem over het vlees en bak dit even mee.

Haal het vlees uit de pan. Maak de pan schoon en doe een beetje olijfolie in dezelfde pan, verhit deze en bak hierin de champignons en de uitjes, ongeveer 7 minuten. Blus af met citroensap en witte wijn en laat het voor de helft inkoken. Roer de maïzena glad door de bouillon en de room en voeg dit toe aan de champignons. Laat dit even pruttelen en voeg dan het vlees toe. Roer door elkaar, breng eventueel op smaak met peper.

Garneer met een beetje peterselie.

Rösti
Rasp de rauwe aardappelen op een grove rasp. Fruit het uitje aan en voeg de aardappelen toe. Roerbak de aardappelreepjes op matig vuur tot ze overal een beetje aangebakken zijn.

Maak er een platte koek van in de pan en bak nog een paar minuten door. Keer dan de koek en leg wat kleine klontjes boter aan de rand van de pan. Bak het vervolgens weer een paar minuten tot het krokant is.

Kook ondertussen ook de sperziebonen gaar.

En Guete!


MEER RECEPTEN…