Zweeds paddenstoelen gehaktbrood

– Het Zweeds paddenstoelen gehaktbrood is een recept van Receptengalerie, de Hasselbacks potatis is een recept van Leuke Recepten en de Zweedse roerbakgroente is een recept van Mijn Receptenboek, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor het Zweeds paddenstoelen gehaktbrood

1 kop lente-ui, fijngesneden
400 g gemengde paddenstoelen, in schijfjes gesneden
2 el boter
½ kop zure room
650 g rundergehakt
½ kop runderbouillon
1 kop broodkruim
1 tl mierikswortel
1 tl dille
1 tl peper
1 el verse peterselie, fijngehakt

Zweeds paddenstoelen gehaktbrood

Voor de Hasselbacks potatis

8 aardappels (vastkokend)
20 gram boter
30 ml olijfolie
4 teentjes knoflook, geperst
peper
1 el fijngehakte verse peterselie

Zweeds paddenstoelen gehaktbrood

Voor de Zweedse roerbakgroente

1 rode paprika
1 courgette
1 zakje sugar snaps
8 cherrytomaatjes
1 kleine broccoli
worcestersaus
kruidenboter
peper

Zweeds paddenstoelen gehaktbrood

Paddenstoelen gehaktbrood
Verhit de boter in een pannetje en sauteer er de lente-ui en de paddenstoelen in. Neem het pannetje van het vuur en voeg de zure room toe. Meng de ingrediënten. Meng in een kom alle overige ingrediënten, met uitzondering van de peterselie. Doe de helft van de gemengde massa in een broodbakvorm. Maak in de lengte een inkeping in het gehakt en schep er het paddenstoelenmengsel in. Verdeel er de andere helft van het gehaktmengsel over. Zorg dat het paddenstoelenmengsel compleet bedekt is.

Bak het gehaktbrood 1 uur lang in de op 175 C. voorverwarmde oven. Garneer het gehaktbrood met de peterselie.

Hasselbacks potatis
Verwarm de oven op 175 graden. Boen de aardappels goed schoon. Smelt de boter in een pannetje en roer de olijfolie er door. Leg de aardappel op een (grote) lepel en Snijd in dunne schijfjes. De lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen in een ovenschaal en vul de inkepingen met knoflook. Schenk het oliemengsel er over en bestrooi met peper. Zet de aardappels  1 uur en 15 minuten in de oven.

Bestrooi ze voor het opdienen met fijngehakte verse peterselie.

Roerbackgroente
Kook de broccoli en de sugar snaps 5 minuten. Bak de paprika tot deze beetgaar is en voeg de broccoli en sugar snaps erbij. Voeg de courgette aan het gerecht toe. Als laatste de cherrytomaatjes nog even meebakken. Breng op smaak met kruidenboter (lekker laten smelten tussen de groente) en worcestersaus. Voeg peper toe naar smaak.

Smaklich maltid!

Zweeds paddenstoelen gehaktbrood


MEER RECEPTEN UIT EUROPA…