Vegetarische veggie chillie

– Een recept van Alpro, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

800 gram tomatenblokjes uit blik
2 uien
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 paprika’s, rood en geel
250 gram kidney bonen uit blik, afgegoten en afgespoeld
2 tl garam masala
paar stengels koriander
1 blokje groentenbouillon
limoen
2 el olijfolie
100 ml water
175 ml Alpro Go On Naturel
peper

Vegetarische veggie chillie

Snijd de ui en knoflook fijn en verwijder de pitjes van de paprika en snij deze in dunne reepjes. Laat de kidney bonen uitlekken en spoel ze af.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met deksel en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak de ui en knoflook er roer dit regelmatig door. Voeg de garam masala en een paar stengels koriander toe aan de ui. Na een minuut mogen de tomaten, paprika en water erbij. Verkruimel het blokje groentenbouillon en voeg deze toe. Doe de deksel op de pan en laat het voor 15 minuten rustig sudderen en roer het regelmatig door.

Voeg de kidney bonen toe aan de pan en maak deze op smaak met limoensap en peper.Als het er droog uit ziet mag er water bij gevoegd worden.

Serveer de veggie chilli met verse koriander, limoen, Alpro Go On en brood of rijst.

Vegetarische veggie chillie


MEER RECEPTEN…