Vegetarische stroganoff

Het leuke aan deze stroganoff is dat je ‘m echt steeds weer anders kunt eten: met aardappelpuree, plakken gebakken polenta, hompen boerenbrood, in een pasteibakje of in een  gehalveerd & uitgehold warm knapperig (spelt)broodje.

– Een recept van Wakker Dier, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 tot 5 personen

Ingrediënten:

2 flinke rode uien, (grof) gehakt
500  ml water
750 gram kastanjechampignons, grof gehakt
4 el tamari (sojasaus)
5 el olijfolie
2 borrelglaasjes wodka
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl tabasco
4 el paprikapoeder
250 ml rijst- of sojaroom
peper naar smaak
2 grote blikjes tomatenpuree
1 bosje verse bladpeterselie

Fruit de ui en knoflook en voeg de champignons toe. Bak ze bruin, voeg de paprikapoeder toe en bak even mee. Doe de tomatenpuree erbij, roer goed door en bak ook even mee.
Schenk het water, de sojasaus en de room erbij, roer om tot een mooie, oranje-bruine saus en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg wodka en tabasco toe. Doe er wat water bij als je het wat te dik vindt. Breng desgewenst op smaak met peper. Hak de peterselie fijn en roer de helft ervan door de stroganoff.

Serveer met groente naar keuze, aardappelpuree en/of in een gehalveerd & uitgehold warm knapperig (spelt)broodje en strooi er de rest van de peterselie overheen.


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…