Vegetarische rode curry met Quorn

– Een recept van Wakker Dier, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

300 gram pandanrijst
2 pakjes Quorn (350 gram totaal)
1 blik Fair Trade kokosmelk
3 el zelfgemaakte rode curry pasta *
(in oorspronkelijke recept wordt 1 zakje rode Fair Trade kruidenpasta gebruikt)
½ witte kool
1 prei
1 ui
1 rode chilipeper

Snipper de ui en snijd de prei in ringen en de kool in reepjes. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Verhit wat olie in de pan en bak de ui tot deze glazig is geworden. Voeg vervolgens de rode currypasta toe en roerbak een minuutje. Voeg vervolgens de prei, kool en Quorn toe. Verwijder de zaadlijst van de chilipeper, snijd in kleine stukjes en voeg de helft van de peper aan de curry toe. Laat dit 5 minuutjes staan op middelhoog vuur, totdat de kool wat geslonken is. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Roer goed door. Kruid eventueel naar smaak nog met peper. Doe de rijst in een diep bord. Schep er de curry overheen. Garneer met verse koriander en de rest van de rode chilipeper.


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…