Vegetarische oosterse roerbakschotel

– Een recept van Feestelijk Vegetarisch, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

stronk broccoli
zakje cashewnoten
pakje kastanjechampignons, in schijfjes
300 gram wok-noodles
pak (180 gram) Tofu vegetarische roerbakreepjes
1,5 tl sambal
sojasaus (minder zout)
chilisaus (zoet of pittig naar smaak)
arachide olie
4 eieren
melk

Vegetarische Oosterse roerbakschotel

Laat de tofureepjes  15 minuten  marineren in de sambal. Snijd de broccoli in kleine roosjes en laat de broccoli 3 minuten blancheren in kokend water. Roerbak ze daarna goed gaar in de wokolie. Voeg de kastanjechampignons en tofu-reepjes toe en laat even bakken. Nu een goede scheut sojasaus toevoegen en met de noodles doorroeren. Als laatste de cashewnoten toevoegen.

Lekker met een omelet.

klop de eieren met een scheut melk lekker luchtig en voeg wat peper toe. Bak de omelet en serveer deze met de chili saus.

Vegetarische Oosterse roerbakschotel


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…