Vegetarische Mexicaanse groente quesadilla

– Een recept van het magazine Gezond Eten (augustus 2017), aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1 tl olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 pakjes vegetarisch gehakt (360 gram)
100 gram doperwten
400 gram kidneybonen, blik
200 gram verse bladspinazie
400 gram tomatenblokjes, blik
5 volkoren tortilla’s
3 el zure room
50 gram kaas, geraspt
gemalen peper naar smaak

Vegetarische Mexicaanse groente quesadilla

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een rond bakblik of springvorm met het bakpapier. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 minuten. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak 1 minuut. Voeg de kidneybonen en de doperwten toe en verwarm 4 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm ondertussen de tomatenblokjes in een steelpan op het vuur en breng op smaak met gemalen peper. Voeg de bladspinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Leg een tortilla in het bakblik of springvorm. Verdeel de helft van het gehaktmengsel eroverheen. Leg er een tortilla op en leg de helft van het tomatenmengsel eroverheen. Herhaal dit en dek als laatste af met een tortilla. Besmeer met de zure room en bestrooi met geraspte kaas.

Bak de quesadillas 30 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen en snijd in parten.

Vegetarische Mexicaanse groente quesadilla Vegetarische Mexicaanse groente quesadilla


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…