Vegetarische groentekedgeree met vegagehakt

– Een recept van Delicious Magazine, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

3 el olie
1 ui, fijngesneden
300 g prei, in dunne ringen
180 g vegetarisch gehakt*
1 tl gemalen koriander
2 tl kerrie
100 g rode linzen
750 ml groentebouillon (van tabletten)
200 g snelkook zilvervliesrijst
200 g velderwten
200 g peultjes
4 eieren
3 el peterselie, fijngesneden
peper naar smaak

Vegetarische groentekedgeree met vegagehakt

Verwarm in een hapjespan of wok de olie. Bak hierin de ui en prei in ongeveer 3 minuten totdat ze wat zachter zijn. Schep het vegagehakt met de koriander, kerrie en peper naar smaak erdoorheen en bak 1 minuut mee.

Voeg de linzen toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de linzen ongeveer 10 minuten.

Doe de rijst en tuinerwten erbij en kook met de deksel op de pan nog eens ongeveer 10 minuten. Doe 5 minuten voor het einde van de kooktijd ook de peultjes erbij en sluit de pan weer.

Kook intussen de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes.

Schep de kedgeree om en breng op smaak met  peper. Verdeel over 4 borden, leg de partjes ei erbij en bestrooi met peterselie.

Vegetarische groentekedgeree met vegagehakt


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…