Vegetarische groentegoulash

– Een recept van All Recipes, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

2 tl olijfolie
1 middelgrote ui, dun gesneden
1 groene, 1 rode en 1 gele  paprika, dun gesneden
175 gram Quorn stukjes of tofu
250 gram kastanjechampignons
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 tl paprikapoeder (gewone)
2 tl pittige paprikapoeder
2 blikjes (400 gram) tomatenblokjes
200 ml rode wijn
2 tl oregano
3 tl tomatenpuree
2 tl suiker
peper naar smaak

vegetarische groentegoulash

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de uitjes 5 minuten aan, tot ze zacht zijn.

Voeg de paprika, champignons en Quorn (of tofu) toe en bak 5 minuten aan, tot de paprika zacht is. Roer de knoflook en paprikapoeder erdoorheen.

Voeg de tomaten met sap toe. Voeg de wijn, oregano en tomatenpuree toe en roer om. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes doorkoken tot het dikker is geworden. Voeg vlak voor het opdienen de suiker toe en breng op smaak met  peper. Lekker met rijst, patat of brood.

vegetarische groentegoulash


MEER RECEPTEN…