Vegetarische gevulde aubergine met couscous

– Een recept van Wessalicious, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

275 gram couscous
2 aubergine
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 gele chilipeper
350 gram falafel*
handvol verse koriander
90 gram geraspte kaas
1 tl gemalen komijnzaad
½ tl kaneel
1 tl paprikapoeder
peper
olijfolie

*Voor de falafel

400 gram (1 groot blik) kikkererwten
1 ei
2 teentjes knoflook
1 gele chilipeper
handvol verse bladpeterselie
handvol verse koriander
1 theelepel gemalen komijnzaad
30 gram bloem
peper

Gevulde aubergine met couscous

Falafel
Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Maak de chilipeper en knoflook schoon en doe ze in de keukenmachine. Doe de kikkererwten, peterselie, korander, komijnzaad, korianderzaad, ei, peper en zout in de keukenmachine. Doe ¼ deel van het vocht bij de kikkererwten en mix alles tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en mix verder, bij een te droog resultaat dien je nog wat vocht toe te voegen.

Rol met licht vochtige handen balletjes van de kikkererwten-puree (bitterbal grootte). Bedek de bodem van een koekenpan met olijfolie en bak hierin de falafel goudbruin gedurende 3-5 minuten

Tip: Je kunt de falafel ook frituren! Frituur deze dan gedurende 3 minuten op 180º

Gevulde aubergine met couscous
Verwarm de oven voor op 220°. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Bak de falafel krokant en houd warm. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en hol deze uit. Verwijder de zaadlijst ui de paprika en chilipeper. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn en fruit deze in een grote koekenpan. Voeg de kruiden toe en roerbak even mee.

Snijd de inhoud van de aubergine en paprika in gelijkmatige stukken. Voeg deze toe aan de ui en roerbak alles 2 minuten. Voeg de couscous erbij en 4 eetlepels olijfolie en meng alles goed door elkaar. Hak de koriander fijn en voeg deze als laatste toe.

Vul de uitgeholde aubergines met het couscous mengsel. Strooi de geraspte kaas erover heen en plaats ze op de bakplaat. Bak de aubergines af gedurende 12 mintuten in de voorverwarmde oven van 220°.

Serveer warm samen met de falafel en overige couscous.

Gevulde aubergine met couscous


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…