Vegetarische aubergine parmigiana

– Een recept van Jamie Magazine, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten:

1 kleine ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt
4 el olijfolie
600 gram tomaatblokjes uit blik of pak
2 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm
175 gram mozzarella, in plakjes
40 gram geraspte belegen kaas
peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de tomaat en peper naar smaak toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

Bestrijk de aubergine met olijfolie, bestrooi met peper en gril in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar. Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte parmezaan in een ovenschaal. Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…