Vegetarisch Hawaïaans groentegerecht

Een lekker rijstgerecht helemaal overgewaaid uit het verre Hawaï, lekker met ananas en heerlijke kruiden. Dit gerecht is te vergelijken met de zoete chilisaus uit het verre Oosten, echter zijn de smaken iets subtieler in dit hemelse gerecht.

– Een recept Wessalicious, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

300 gram witte rijst
2 rode uien
1 rode chilipeper
2 teentjes knoflook
1 gele paprika
250 gram sugar snaps
175 gram cherrytomaatjes of 2 stevige tomaten
70 gram tomatenpuree
175 gram vegetarische roerbakblokjes
400 gram in stukjes gesneden ananas op siroop
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijnzaad
snufje gemalen steranijs
peper
olijfolie

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de sugar snaps. Verwijder de steelaanzet van de sugar snaps, eventueel ook de harde nerf. Maak de paprika en tomaten schoon en snij deze in gelijkmatige blokjes. Giet de ananas af, maar vang de siroop op en laat de ananas uitlekken

Hak de knoflook, rode ui en chilipeper fijn, verhit wat olijfolie in een grote hapjespan. Voeg de sugar snaps toe aan het kokende water, kook 5 minuten, giet daarna af en spoel met koud water. Voeg de ui, knoflook, roerbakblokjes en chilipeper toe aan de hapjespan. Roerbak kort en voeg de tomatenpuree toe, roerbak 1 minuut. Voeg de tomaat, ananas, paprika’s en sugar snaps toe en roerbak 3-4 minuten. Kruid met komijn, steranijs, paprikapoeder en voeg 50-75 ml ananassiroop toe. Roerbak het geheel nog 2 minuten en serveer warm samen met de rijst

Je kunt ook verse ananas gebruiken, voeg dan 40 ml gembersiroop toe in plaats van de ananassiroop.


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…