Vegan ovenschotel

– Een recept van Albert Heijn, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

900 gram kruimige aardappelen
500 gram gebroken sperziebonen
5 trostomaten
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
350 gram vegan fijngehakt
2 el grove mosterd
1 el olijfolie
20 gram amandelschaafsel
1 tl paprikapoeder
peper naar smaak

Vegan ovenschotel 2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water  in 20 minuten gaar. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper.

Kook ondertussen de sperziebonen in een pan water in 6 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tomaat, knoflook en het vegan gehakt 5 min. Voeg de sperziebonen en mosterd toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper.

Vet de ovenschaal  in. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel de puree erover. Strijk de aardappelpuree glad met de achterkant van een lepel. Besprenkel met de rest van de olie en verdeel het amandelschaafsel en de paprikapoeder erover. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Vegan ovenschotel


MEER VEGETARISCHE RECEPTEN…