Turkse mantarlı tavuk sote

– Een recept van Mijn Mixed Kitchen, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

400 gram kippendijfilet
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 sjalotjes
1 blik tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
1 eetlepel biber salçası (peperpuree)*
snufje peper, piment en oregano

* Biber salçası is peperpuree, een donkerrood gekleurde pittige pasta. Gemaakt van rode pepers met een beetje olie.

Snijd de kippendijen in stukjes. Maak de marinade voor de kip door 1 eetlepel tomatenpuree en 1 eetlepel peperpuree los te roeren met peper, piment, oregano en wat olie tot het een mooie dikke marinade is. Roer hier de kippendij doorheen en zet het opzij om even in te trekken. Snijd ondertussen de sjalotjes in ringen, paprika in reepjes en champignons in vieren.

Fruit de sjalotjes rustig aan in wat olie. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze mee tot het vlees rondom gaar is. Voeg vervolgens de paprika en champignons toe en bak deze mee tot ze wat geslonken zijn. Giet er dan het blik tomaten bij en breng het geheel op smaak met peper. Zet een deksel op de pan en laat het gerecht een half uurtje doorsudderen zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Lekker met rijst.

Afiyet Olsun!


MEER RECEPTEN…