Tunesische ojja merguez

– Een recept van Amour de Cuisine, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

8  merguez worstjes
3 of 4 eieren
olijfolie
1 middelgrote ui, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, geperst
2 grote paprika’s, in reepjes
3  grote tomaten, vel verwijderen en in stukjes
zwarte peper naar smaak
1 tl  korianderpoeder
6 takjes verse tijm.
1 tl harissa
handvol gesneden verse peterselie (optioneel)

Tunesische ojja merguez 2

Fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje olijfolie tot de uien glazig zien. Voeg de paprika toe en roerbak goed. Voeg zwarte peper en koriander poeder toe. Voeg de tomaten en de harissa toe. Bedek het mengsel en laat ongeveer 10 minuten sudderen.

Bak in een andere pan de worstjes. Snijd de worstjes in medium grote stukjes en voeg toe aan de saus. Doe de saus met merguez in een ovenschaal of een tajine. Zet de oven op 160 graden (boven/onderwarmte).

Breek elk ei in een kuiltje in de saus. Ik doe dit door het ei te breken in een grotere sauslepel, de lepel in de saus te drukken en het ei vervolgens in de saus te laten glijden. Zet de tajine afgedekt ongeveer 15 minuten in de oven. Controleer of de eieren naar wens gaar zijn.

Strooi peterselie over de ojja (optioneel) en serveer met vers Marokkaans brood of Frans stokbrood.

Saha!

Tunesische ojja merguez


MEER RECEPTEN UIT AFRIKA…