Top 5 droomstranden

MINKE WINK

Je kent het wel. Dat typische beeld van een droomstrand. Zo’n strand uit de traditionele bounty reclames, beter bekend als bounty stranden. Wit zand, blauwe zee, nog blauwere lucht en groene wuivende palmbomen met kokosnoten. Meer niet eigenlijk. Ik heb op YouTube even een paar bountyreclames bekeken en ja hoor, blauwe zee, check. Nog blauwere lucht, check. Groene wuivende palmbomen met kokosnoten, check. Ik ben tijdens mijn reizen op een paar échte bounty stranden geweest die voldoen aan dit ‘paradijs op aarde’ beeld. Ik deel mijn top 5 van mooiste droomstranden in deze blog.

Ben je klaar om even weg te dromen?

Las Cabanas, El Nido – Filipijnen

Een paar kilometer buiten het prachtige, kleine dorpje El Nido op het eiland Palawan in de Filipijnen ligt het strand van Las Cabanas. Met een tricycle vanuit het dorp ga je erheen. De locals weten waar ze je af moeten zetten en vanaf dat punt loop je nog een paar honderd meter over een hobbelig pad langs een legio palmbomen totdat je bij het strand komt. En dan ben je er. Het paradijs op aarde.

Het strand is heerlijk, het uitzicht prachtig en er zijn bijna geen toeristen. Een paar locals verkopen San Miguel biertjes vanuit een grote koelbox en verder is hier niemand. En had ik al gezegd dat je hier kunt genieten van de mooiste zonsondergangen? Een droomstrand wat mij betreft.

Puka Beach, Boracay – Filipijnen

Ok, een stuk toeristischer dan Las Cabanas in El Nido maar wow, kan het water nog blauwer? En het strand nog witter? Zonder zonnebril word je gewoon verblind. Bizar mooi. Ik wist niet dat dit bestond, zo onwerkelijk. Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken. Misschien wel handig om even een zonnebril op te zetten of je ogen tot spleetjes te knijpen voordat je verder scrolt.

Gili Air – Indonesië

Oh wat houd ik toch van de Gilis! Die drie kleine stipjes in de zee vlak voor de kust bij Lombok. Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan vormen samen de Gili eilanden, of Gili’s, drie heerlijke bountyeilanden met elk hun eigen sfeertje maar stuk voor stuk voorzien van witte stranden, helderblauw zeewater en hier en daar een wuivende palmboom. Vooral de stranden van Gili Air zijn me bijgebleven. In een uurtje of anderhalf loop je het hele eiland rond over het een na het andere prachtige droomstrand. Het hele eiland is eigenlijk één groot, of eigenlijk klein, paradijs.

Isla Holbox – Mexico

Nog zo’n heerlijk, paradijselijk eiland met een laidback sfeertje. Naast de witte stranden en palmbomen die je hier uiteraard aantreft rijden er op Isla Holbox geen auto’s maar witte golfkarretjes en de huisjes op het eiland zijn beschilderd met vrolijke kleuren en kunstwerken. Als je één stap op dit eiland zet wil je hier nooit meer weg, geloof me.

Met een golfkarretje van het ene naar het andere absolute droomstrand scheuren is echt een must-do! Ook heel fijn, op Isla Holbox vind je geen grote, logge hotels maar kleine kleurrijke hostels en bed and breakfasts, en weinig toeristen.

Playa Rincon, Las Galeras – Dominicaanse Republiek

Een kilometers lang wit zandstrand dat wordt geknuffeld door groene palmbomen aan de ene kant en helder knalblauw zeewater aan de andere kant. Dat is Playa Rincon, oftewel het paradijs!

Ik heb mooie stranden gezien op de Dominicaanse Republiek maar Playa Rincon is wel echt de max. Onbeschrijfelijk mooi.