Thaise Moe phad prik keang

Roerbakken varkensvlees met rode curry pasta, sperziebonen en winterpeen

– Een recept van Thais Eten, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

400 gram varkensvlees (bijv. hamlappen), in dunne plakjes gesneden
100 gram sperziebonen, ca. 3 cm. in lengte gesneden
1 winterpeen, in reepjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, in reepjes gesneden
3 tot 4 el rode curry*
3 el vissaus
2 tl suiker
8 el water
3 tot 4 el plantaardig olie

Voor de rode curry

12 gedroogde rode chilipepers zonder zaadjes
1 verse rode peper met zaadjes
1 tl fijngehakte galanga (laoswortel)
1 tl gemalen citroengras
½ el fijngehakte limoenblaadjes
1 tl fijngehakte korianderwortels
2 el fijngehakte knoflook
3 sjalotjes in dunne ringen gesneden
7 korrels pepers, vers gemalen
1 el korianderzaad, geroosterd en daarna vers gemalen
1 tl komijnzaad, geroosterd en daarna vers gemalen
1 tl garnalenpasta
1 el olijfolie

Currypasta
Verwijder de zaadjes van de gedroogde chilipepers. Laat de chilipepers in water weken totdat ze zacht zijn. Giet ze af en hak ze grof. Snijd ook de verse peper.

Doe de chilipepers en de andere ingrediënten in een keukenmachine en maal alles tot een fijne pasta. De currypasta die je overhoudt kun je invriezen.

Moe phad prik keang
Verhit de olie in een pan en roerbak de rode curry pasta 1-2 minuten op matig vuur, of tot de geur vrijkomt. Voeg knoflook en ui toe en eventjes roerbakken. Voeg varkensvlees, reepjes winterpeen en sperziebonen toe en roerbak het geheel door elkaar totdat het varkensvlees bijna gaar is. Voeg vissaus, suiker en water toe en nog een minuutje laten sudderen. Proef en breng het zo nodig op smaak met vissaus of beetje suiker. Zet het vuur uit.

Lekker met rijst.

ขอให้มื้อนี้เป็นมื้ออาหารที่อร่อยนะ (thaan hoy aroy)!


MEER RECEPTEN…