Texaanse gevulde pannenkoeken

– Een recept van Wereldsmaken, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

600 gram mager varkensvlees in kleine blokjes
3 dl kippenbouillon
3 gesnipperde groene pepers, zonder zaadjes
3 kleine gedroogde Spaanse pepertjes
1 blik tomatenblokjes (van 400 gr)
1 tl chilipoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl oregano
1 blik kidneybeans (van 450 gram), uitgelekt
8 tortilla’s

voor erbij

150 gram geraspte oude kaas
¼ fijngesneden krop ijsbergsla
2 tomaten, in stukjes
zure room
ruime, ingevette ovenschaal

Laat het varkensvlees in de bouillon op zacht vuur in ongeveer 15 minuten gaar worden. Voeg de groene pepers, gedroogde pepertjes en tomaat toe. Laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Roer dan de chilipoeder, komijn, oregano en kidneybeans erdoor.

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vul de tortilla’s met het vleesmengsel. Schep op elke tortilla 1 eetlepel geraspte kaas. Rol de tortilla’s op en leg ze in de ovenschaal. Bak de tortilla’s 20 minuten in de oven. Strooi er de laatste 3 minuten nog wat geraspte kaas over.

Serveer met sla, tomaat en zure room.

Enjoy your meal!


MEER RECEPTEN…