Tanzaniaanse M’Chuzi wa Nyama

– Een recept van Wereldsmaken, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1 grote ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
2 tl kerriepoeder
4 el olie of boter
800 gram rundvlees, in blokjes gesneden
500 ml water
4 el citroensap

Voor de garnering

plakjes banaan, besprenkeld met citroensap
gebakken uienringen
mangochutney
geraspte kokos
partjes sinaasappel
plakjes komkommer

Bak de ui, het knoflook, kurkuma, chilipoeder en kerriepoeder zachtjes in een grote pan in 4 el olie of boter, tot de uien zacht zijn. Voeg dan  het in blokjes gesneden rundvlees toe, laat nog even bakken, maar laat het vlees niet bruin worden. Voeg daarna een halve liter water en 4 eetlepels citroensap toe. Leg een goed sluitend deksel op de pan, breng de inhoud aan de kook en laat alles 3 uur sudderen. Laat de saus op het einde zonder deksel sudderen zodat de saus wat in kan koken.

Serveer met rijst en plakjes banaan, besprenkeld met citroensap, gebakken uiringen, mangochutney, geraspte kokos, partjes sinaasappel en plakjes komkommer.

Karibu!


MEER RECEPTEN…