Taiwanese san bei ji

– De san bei ji is een recept van Angel Wong’s Kitchen en de Aziatische (groene) groenten is een recept uit het kookboek ‘Gehaktballen’ van Jez Felwick, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

Voor de san bei ji

600 gram kipfilet
15 teentjes knoflook, geschild
2 ½ cm gember, in dunne schijfjes
kopje verse basilicumblaadjes

Voor de saus

4 el sojasaus (sojasaus met minder zout)
4 el rijstwijn (mirin)
4 el sesamolie
1 tl chilivlokken

Voor de Aziatische (groene) groenten

500 gram groenten (paksoi, broccoli, sperziebonen)
1 el zonnebloemolie
1 tl geraspte verse gember
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in ringetjes
1  lente-uitje (het witte deel), in dunne ringetjes
1 teen knoflook, geperst
1 el sojasaus
2 tl sesamolie

San bei ji
Doe de ingrediënten voor de saus in een grote kom. Meng goed. Doe de stukken kipfilet erbij en laat de kipfilet een paar minuten marineren. Maak een pan heet, voeg het kipmengsel, de gember en de knoflook toe en roerbak alles 15-20 minuten. Laat de laatste minuut de basilicumblaadjes even mee roerbakken.

Serveer met rijst en Aziatische (groene) groenten.

Aziatische (groene) groenten
Kook de sperziebonen en de broccoli 5 minuten voor.

Verhit de zonnebloemolie in de wok en voeg de gember, de chilipeper en het lente uitje toe en roerbak ze 1 minuut. Voeg de knoflook toe en blijf roeren, zodat er niets aanbakt. Voeg de sperziebonen, de broccoli en de sojasaus toe. Roerbak 2 minuten. Voeg dan de paksoi toe en roerbak nog eens 2 a 3 minuten. Voeg als laatste de sesamolie toe en serveer direct.

祝您就餐愉快 (zhù nín jiùcan yúkuài)!


MEER RECEPTEN UIT AZIE…