Syrische gevulde aubergines

– Een recept van Wereldsmaken, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

4 of 5 middelgrote aubergines
1 el verse muntblaadjes voor de garnering

Voor de vulling

250 gram rundergehakt
90 gram gewassen en uitgelekte kleefrijst
1 gepelde en gehakte tomaat
2 el rozijnen
zwarte peper naar smaak
2 el fijngehakte peterselie
½ tl kaneel

Voor de saus

1 grote gehakte ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 el olie
1 blik gepelde tomaten
2 el tomatenpuree
150 ml water
peper naar smaak

Was de aubergines. Maak een opening aan de ene kant van de aubergine en hol de aubergine zoveel mogelijk uit. Maak de vulling. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot alles goed gemengd is. Vul iedere aubergine, maar niet helemaal vol, want de rijst zet nog uit.

De saus
Bak de gehakte ui en de teentjes knoflook in wat olie. Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe. Maak de tomaten klein met een houten lepel. Voeg water en peper naar smaak toe. Doe de aubergines in de saus en laat op een laag vuur een uur pruttelen.

Garneer met verse munt.

شهيّة طيّبة (Shahiya taiba)!


MEER RECEPTEN…