Straatkunst in Groningen

MINKE WINK

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik gek ben op straatkunst. Hoe groter, hoe feller, hoe beter. Straatkunst is voor mij echt één van de leukste dingen om te fotograferen. Het leuke aan straatkunst is dat het voor iedereen toegankelijk is en je er soms echt even naar op zoek moet, maar na een beetje zoeken bewonderd en beloond wordt. Vooral kunstwerken met heel veel kleur of die heel gedetailleerd zijn vind ik geweldig om te zien. Ik plan mijn stedentripjes nog net niet op basis van de hoeveelheid street art die er te vinden is, maar ik check wel altijd even van tevoren of er iets te vinden is. En wanneer dat het geval is dan plan ik standaard een middagje street art bewonderen in, zoals ik deed in New York, Miami, Valencia en Hamburg. Veel leuker dan een bezoekje aan een museum, vind ik 😉

Via een blog van Not So Stuffy kwam ik erachter dat ook in mijn eigen stad Groningen de nodige street art te vinden is. De straatkunst op het Ebbingekwartier (hierover straks meer) kende ik al omdat ik hier regelmatig langs kom hollen tijdens een hardloopsessie, steeds maar weer denkend dat ik eens terug moest komen met mijn camera om de kunstwerken van dichtbij te bewonderen.

Op een zonnige namiddag besloot ik met mijn camera op pad te gaan 🙂

Het fijne is dat ik midden in het centrum woon en vanuit mijn huis kan ik gelijk beginnen met de korte street art route die op Not So Stuffy stond beschreven. Langs het water door mijn straat Schuitendiep vervolg ik mijn weg naar de Kostersgang waar ik het eerste kunstwerk tegenkom. Een bijzonder gedetailleerd kunstwerk!

Vervolgens loop ik verder door de Pelserstraat waar ik nog een paar kunstwerken tegenkom voordat ik aanbeland op het Ebbingekwartier, het walhalla voor street art liefhebbers 🙂

Het Ebbingekwartier is een creatief en hip stukje Groningen waar vaak leuke markten en festivals plaatsvinden. En waar heel veel street art te vinden is 😉

Bijkomen van alle indrukken en de wandeling doe je bij Dot. Dit bolvormige gebouw is naast 3D bioscoop ook een hele fijne ontmoetingsplek. Hier vind je namelijk het stadsstrand van Groningen én een heerlijk terras voor een hapje en een drankje.

Eerlijk, ik ben hier zelf nog niet geweest maar dat ga ik binnenkort wel een keertje doen, want elke keer als ik hier langs loop en naar het terras gluur word ik heel erg blij. Het ziet er supergezellig uit en ik ben heel benieuwd naar de hapjes, drankjes en de sfeer inside!

En misschien neem ik zelfs wel een duik in het water 😉


MEER WE ♡ HOLLAND…