Singaporese black pepper chicken

Als er ergens op aarde een smeltkroes is van etniciteiten, culturen, religies en nationaliteiten, dan is het wel in de stadstaat Singapore, een eiland van nog geen 700 vierkante kilometer, waar bijna 5 miljoen mensen van Chinese, Maleise, Indiase afkomst samen wonen en samen genieten van hun unieke keuken. Vorige generaties van deze culturen zetten voet aan wal in Singapore en brachten hun eetcultuur en –historie mee, wat heden ten dage resulteert in een van de meest exotische keukens ter wereld. (bron: http://www.flavoursofsingapore.nl)

– Een recept van Food, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

500 gram kipfilet, in stukken
3 sjalotjes, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
300 gram sperziebonen
3 knoflooktenen, fijngesneden
1 el vers geraspte gember
2 pepers, gehakt
1 tot 2 el arachideolie
3 tl verse grof gemalen zwarte peper

Verhit de olie in de wok. Voeg uien, paprika, pepers, knoflook, gember, en groene bonen toe en roerbak tot het beetgaar is. Zet apart en houd warm. Bak de kip met 3 tl gemalen pepers in dezelfde pan en roerbak tot de kip gaar is. Doe de groenten bij de kip. Verwarm het gerecht door en door.

Serveer met hete rijst.

Selamat makan!


MEER RECEPTEN…