Samoaanse esi fafao

– Een recept van Wereldsmaken, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

2 of 3 papaja’s
1 kleine ui
1 ei
1,5 rode chilipepers met zaadjes
4 teentjes knoflook
½ bosje verse peterselie
½ bosje verse basilicum
300 gram rundvlees gehakt
100 gram pittige geraspte kaas
25 gram paneermeel
2 tomaten, in kleine blokjes, zonder vocht
1 el olie
peper
extra geraspte kaas als topping

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de papaja’s in tweeën en verwijder de topjes, schep de zaadjes eruit en gooi deze weg. Hol de papaja’s wat uit, maar zorg ervoor dat ze stevig genoeg blijven om de vulling te kunnen houden. Houd het uitgeholde papajavlees apart, dit wordt een deel van de vulling. Snijd de ui en de chilipeper in kleine stukjes. Hak de knoflook en de peterselie en de basilicum fijn.

Verhit het gehakt in een koekenpan en braad het gehakt rul. Giet het vet af, zet de pan terug op het vuur en voeg de uien, chilipeper en knoflook toe. Kook het mengsel gaar en laat het wat afkoelen.

Meng het vlees met de resterende ingrediënten, inclusief het apart gehouden papajavlees. Vul de papaja’s met dit mengsel en doe er nog wat geraspte kaas bovenop.

Wrijf de papaja’s in met wat olie en besprenkel met peper. Zet ze vervolgens in een ovenschaal, bedek met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven. Daarna het folie verwijderen en nog 15 minuten bakken.

Olioli lou taumafataga!


MEER RECEPTEN UIT OCEANIE…