Russische pirogge

– Een recept van Smulweb, aangepast naar eigen smaak –

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

2 uien
1,8 dl olie
200 gram rijst
5 dl water
3 eieren
30 gram gist
500 gram bloem
1 tl suiker
snufje zout
300 gram rundergehakt
250 gram kastanjechampignons
3 el in repen gesneden paprika uit een pot
2 tl gemalen peper
2 el gehakte dille
2 el gehakte peterselie

Kook de rijst volgens aanwijzingen en laat het afkoelen. Schil en hak de uien. Braad in een pan het gehakt rul. Giet het vocht af en laat afkoelen. Snijd de champignons in kwarten en roerbak ze samen met de 2 uien gedurende 5 minuten. Giet het vocht af en laat eveneens afkoelen.

Leg 2 eieren in kokend water en kook ze 10 minuten. Los het gist op in lauw water. Zeef de bloem in een mengkom en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist daarin en strooi er wat bloem over. Leg een doek over de kom en laat het voordeeg 15 minuten rijzen op een warme plaats. Kneed de suiker en de olie met het voordeeg en de rest van de bloem en laat het deeg nog 15 minuten rusten.

Roer (als alles afgekoeld is) de rijst door het gehakt. Pel de eieren en hak ze. Meng de gehakte eieren, de reepjes paprika, peper, dille, champignons en peterselie  door het gehakt/rijstmengsel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en snijd er 2 grote cirkels van ter grootte van de taartvorm. Leg een lap op een beboterde taartvorm. Bestrijk het deeg met de vulling en leg er een tweede lap deeg op. Maak de randen vochtig en druk deze stevig aan. Klop het rauwe ei en smeer dit met een kwastje op de bovenkant van het deeg. Bak de gehakttaart 1 uur in de voorverwarmde oven.

Serveren in taartpunten met een groene salade.

Priyatnogo appetita!


MEER RECEPTEN…