Reistips Portugal

MINKE WINK

Portugal is een heerlijk vakantieland met schilderachtige steden, pittoreske dorpjes en een rijke cultuur. In dit land geniet je van zon, zee, strand en een fantastische keuken met smakelijke Portugese gerechten die weggespoeld worden met overheerlijke Portugese wijnen en port.

Aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden van Portugal, ligt de Algarve. Een Portugese streek die anders is dan de rest van het land. De Algarve is een schitterende kuststrook met indrukwekkende rotsformaties, goudgele stranden, prachtige baaien, gezellige badplaatsen en knusse vissersdorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Overal zie je de typische witte huisjes met minaret schoorstenen in Moorse stijl en de met Portugese tegeltjes (azulejos) versierde muren. De Algarve is echt adembenemend mooi!

Albufeira

Het oude vissersdorp Albufeira is uitgegroeid tot één van de meest toeristische bestemmingen van Portugal.

Het is een drukke, maar gezellige en levendige badplaats met een prachtig strand en een knus en autovrij centrum met veel kleine winkeltjes, leuke bars en heerlijke visrestaurants.

Ondanks dat Albufeira wel heel toeristisch is, is het een ontzettend knus stadje met prachtige stranden.

Algarve

In Albufeira kun je verschillende dagtripjes maken naar andere plaatsen in Portugal. Een dagtrip met de bus naar het westen van de Algarve is zeker de moeite waard.

Vanuit Albufeira kun je een dagtrip boeken naar het westen van de Algarve. Samen met een stuk of twintig andere toeristen word je opgehaald uit Albufeira. Je rijdt eerst naar het sfeervolle kustplaatsje Lagos waar je de tijd krijgt om rond te kijken. Dit oude vestingstadje is de plaats van waaruit de ontdekkingsreizigers in de middeleeuwen naar onbekende gebieden vertrokken. In deze deels ommuurde stad is een gezellig centrum met smalle straatjes en witte huisjes te vinden. Het is echt een typisch Portugees stadje en erg leuk om te bezoeken. Vanaf Lagos rijd je daarna verder naar de bizarre rotsformaties en grotten van Ponte da Piedade die ongeveer twintig meter boven de zee uitsteken. Echt prachtig om te zien.

Verder bezoek je deze dag nog de aantrekkelijke Portugese steden Sagres, Monchique en Silves en eindigt de trip in het meest zuidwestelijke punt van Europa, het zogenaamde ‘einde van de wereld’, Kaap St. Vincente. Echt een schitterende plek waar je je heel goed voor kunt stellen dat men vroeger dacht dat de wereld hier ophield.

Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is de grootste stad van het land en ligt aan de noordoever van de rivier de Taag. Een bezoek aan Torre de Belém, de verdedigingstoren en het bekendste symbool van Lissabon, en het imposante Jeronimos klooster zijn zeker de moeite waard, net als het sfeervolle centrum dat bestaat uit kleine straatjes en gezellige pleintjes.

Vanuit Albufeira kun je een  dagtrip maken naar Lissabon. Een dag is eigenlijk veel te weinig voor deze bijzondere stad. Dus als je de tijd hebt blijf hier zeker langer!


MEER PORTUGAL…