Reistips Nicaragua

MINKE WINK

León ligt in het noordoosten van Nicaragua. Het is een ontzettend schattig stadje waar op elke hoek van de straat wel een oud kerkje staat.

León

De Kathedraal van León is de grootste van Midden-Amerika. Het uitzicht vanaf het spierwitte dak is echt indrukwekkend.

Granada

Granada, het historische hart van Nicaragua, is echt liefde op het eerste gezicht. Dit oude Spaanse stadje barst van de kleurrijke koloniale gebouwen en kerken, en de hobbelige straatjes en authentieke paardenkoetsen maken het plaatje compleet. De bekende mosterdgele kathedraal domineert het centrale park in het centrum. Vanaf het balkon op de eerste verdieping heb je hier een prachtig uitzicht over de stad. Granada is een heerlijk slenterstadje met pleintjes, marktjes en koffietentjes.

De stad ligt aan het meer Lago de Nicaragua waar enkele honderden kleine eilandjes liggen te wachten op nieuwe eigenaars. De meeste zijn namelijk te koop en alleen de rich and famous bezitten een prachtig huis op één van de eilandjes. Vanuit Granada kun je een boottocht maken over het meer langs de vele kleine eilandjes. Ook kun je vanuit Granada gemakkelijk een tripje naar een ander meer, Laguna de Apoyo, maken om te zwemmen.

San Juan del Sur

Vlakbij de grens met Costa Rica ligt het kleine, gezellige San Juan del Sur. Dit rustige vissersdorpje is uitgegroeid tot een heerlijke badplaats. San Juan del Sur ligt in een prachtige baai omgeven door indrukwekkende rotsformaties. Hier vind je geen kolossale hotels en resorts maar kleine hostels, guesthouses en heel veel gezellige barretjes, heerlijke restaurants en schattige surfwinkeltjes. In de omgeving van San Juan del Sur liggen prachtige stranden waar met name veel surfers te vinden zijn.


MEER NiCARAGUA…