Reistips Mexico

MINKE WINK

Mexico is een schitterend en gevarieerd land. Dit is het land van de sombrero’s en fiësta’s, tequila’s en burrito’s, de Maya’s en de Azteken, adembenemende stranden, droge cactuswoestijnen en tropische jungles.

Viva Mexico!

Een land vol contrasten en hoogtepunten. Het hele land in één reis bewonderen is haast onmogelijk maar een stukje Mexico is ook een prima reisbestemming.

Cancun

De bekendste vakantiebestemming langs de Caribische kust is Cancun, een enorme badplaats die veel toeristen trekt uit Noord-Amerika en Europa. Cancun is lelijk. Het bestaat uit een zogenaamde hotel zone aan een langgerekt strand met gigantische resorts en het centrum van de stad is goedkoper om te verblijven maar oud en vervallen.

Vanuit Cancun heb je de mogelijkheid om een dagtrip te maken naar Chichén Itzá, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, en een must-see als je in Mexico bent. Dit tempelcomplex is de bekendste en belangrijkste oude Mayastad ter wereld. Vooral de Mayatempel El Castillo is wereldberoemd.

Een belangrijke tip. Bezoek Chichén Itzá, absoluut, het is de moeite waard. Maar boek geen ellenlange dagtrip vanuit Cancun, reis lekker zelf naar deze oude Mayastad met de lokale bus. Scheelt een hoop tijd en irritatie.

Isla Holbox

Het idyllische eiland Isla Holbox ligt in de noordelijke punt van het schiereiland Yucatan en wordt gescheiden van het vasteland door een smalle lagune vol pelikanen, flamingo’s en andere prachtige vogels. Op het eiland zijn geen enorme hotels en resorts te vinden maar enkel kleurrijke hostels en guesthouses. Isla Holbox is een fantastisch eiland met een heerlijk laid-back sfeertje, veel gekleurde huisjes, onverharde wegen en schattige golfkarretjes in plaats van auto’s. Een verademing na het hectische en toeristische Cancun.

Dit eiland staat naast zijn rust en relaxte sfeertje vooral bekend om de walvishaaien die je hier een aantal maanden per jaar kunt bewonderen. De walvishaaien worden hier ook wel domino’s genoemd vanwege hun gestipte uiterlijk. Deze vegetariërs kunnen zo’n acht of negen meter lang worden en eten alleen plankton.

Tulum

In het kleine kustplaatsje Tulum vind je de enige Mayastad, die aan de kust ligt. Er zijn hier geen indrukwekkende piramides, maar deze Maya ruïnes staan vooral bekend om hun geweldige locatie, pal naast het strand. Het stadje zelf stelt niet veel voor.


MEER MEXiCO…